Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για τη Porsche 911 GT3 (updated)

Ελλάδα 13:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη για τη Porsche 911 GT3 (updated)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για τη Porsche 911 GT3 (updated)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Λίγες ώρες πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η νέα 911 GT3 μας έδειξε τα κάλλη της μέσω επίσημων φωτογραφιών που έδωσε στη δημοσιότητα η Porsche. To νέο τέκνο της μάρκας από τη Στουτγάρδη διαθέτει νέο σασί, νέο σύστημα μετάδοσης και νέο κινητήρα, καθώς παίρνει ώθηση από έναν V6 χωρητικότητας 3.8 λίτρων και είναι το ισχυρότερο της… οικογένειας που εφοδιάζεται με ατμοσφαιρική μονάδα. Συνολικά 475 άλογα φτάνουν στον πίσω άξονα μέσω του PDK κιβωτίου διπλού συμπλέκτη που έχει εξελιχθεί ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο, βάσει της τεχνογνωσίας της μάρκας από τους αγώνες.

Advertisement
Advertisement

Ο συγκεκριμένος κινητήρας βασίζεται σε εκείνον που εφοδιάζει την 911 Carrera S αλλά έχει πολλά ανασχεδιασμένα μέρη. Οι κόφτες έρχονται στις 9.000 rpm, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε μόλις 3.3 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα της νέας 911 GT3 αγγίζει τα 313 km/h!

Είναι η πρώτη Porsche με τεχνολογία active steering στον πίσω άξονα, ώστε να επιτυγχάνεται περισσότερη ακρίβεια στις επεμβάσεις του οδηγού μέσω του τιμονιού. Μέσω αυτής της λύσης, οι πίσω τροχοί σε συγκεκριμένες ταχύτητες στρίβουν στην ίδια ή την αντίθετη κατεύθυνση εκείνης που έχουν οι εμπρός, βελτιώνοντας το κράτημα. Συνδυάζεται με ενεργό πίσω διαφορικό ενώ οι τροχοί 20 ιντσών είναι επίσης νέου σχεδιασμού.

Στο σχεδιαστικό μέτωπο, στην 911 GT3 πέμπτης γενιάς, ξεχωρίζουν το χαμηλό σπόιλερ εμπρός που φτάνει μέχρι τους θόλους των τροχών, οι νέου σχεδιασμού καθρέφτες, ο νέος πίσω προφυλακτήρας με διαχύτη και τις απολήξεις εξατμίσεων στο κέντρο αλλά και εντυπωσιακή αεροτομή στο πίσω μέρος που είναι πιο φαρδύ από εκείνο της 911 Carrera S.

Advertisement
Advertisement

Όσο για το εσωτερικό, οι κόκκινες ραφές κάνουν την αντίθεση σε ένα σκηνικό ντυμένο με αλκαντάρα και δέρμα.
[nggallery id=2006]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)