Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για το 7θέσιο Santa Fe

Ελλάδα 6:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για το 7θέσιο Santa Fe

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για το 7θέσιο Santa Fe

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Hyundai το είχε παρουσιάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οπότε έφθασε η ώρα να το δούμε και στην Ευρώπη. Αναφερόμαστε στην 7θέσια έκδοση του Santa Fe, η οποία θα ονομάζεται Grand Santa Fe. Σε σχέση με το πενταθέσιο μοντέλο είναι μεγαλύτερο τόσο στο συνολικό μήκος (αυξήθηκε κατά 21,5 cm και έφθασε τα 4,9 m) όσο και στο μεταξόνιο (από τα 2,7 στα 2,8 m). Παράλληλα, είναι ελαφρά πιο φαρδύ και πιο ψηλό. Με αναδιπλωμένα τα δύο καθίσματα της τρίτης σειράς, ο χώρος των αποσκευών εμφανίζει όγκο 607 lt.

Advertisement
Advertisement

Το Grand Santa Fe μπορεί να παραγγελθεί τόσο με επταθέσια διάταξη καθισμάτων (με αυτά της δεύτερης σειρά να αναδιπλώνονται σε αναλογία 40:20:40) όσο και με 6θέσια (με δύο ανεξάρτητα άνετα καθίσματα πίσω από οδηγό και συνοδηγό). Και σχεδιαστικά διαφέρει όμως από το 5θέσιο μοντέλο, έχοντας διαφορετική μάσκα, προβολείς ομίχλης, εμπρός προφυλακτήρα και πίσω κολώνες. Οι τροχοί είναι διαμέτρου 18 και προαιρετικά 19 ιντσών.

Σύμφωνα με τη Hyundai, η ευρωπαϊκών προδιαγραφών έκδοση φέρει διαφορετική ρύθμιση της ανάρτησης και πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης, ώστε να ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις του κοινού στη γηραιά ήπειρο. Μόνο ένας κινητήρας θα είναι διαθέσιμος στην Ευρώπη, ο 2.2 diesel. Αποδίδει 200 PS, συνδυάζεται με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και εκπέμπει 192 g. CO2 ανά km.[nggallery id=1900]