Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Το νέο Nissan Note

Ελλάδα 2:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Το νέο Nissan Note

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Το νέο Nissan Note

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τρεις ημέρες μετά την αποκλειστική παρουσίασή του από το NewsAuto.gr, το Note αποκαλύπτεται και επισήμως από τη Nissan. Η ευρωπαϊκή εκδοχή του μικρού πολυμορφικού θα κάνει πρεμιέρα στη Γενεύη και θα αρχίσει να πωλείται το φθινόπωρο. Όπως σας έχουμε ενημερώσει εδώ και μήνες, στο Note θα κάνει την εμφάνισή του ο νέος υπερτροφοδοτούμενος 1.2, ισχύος 98 PS, ενώ η μέγιστη τιμή ροπής των 14,5 kgm εμφανίζεται στις 4.400 rpm.

Advertisement
Advertisement

Ο τρικύλινδρος DIG-S (Direct Injection Gasoline – Supercharged) θα εξοπλίσει σύντομα και το νέο Micra. Ο κομπρέσορας αποσυνδέεται από τον κινητήρα στις χαμηλές ταχύτητας, βελτιώνοντας την κατανάλωση καυσίμου. Σε συνδυασμό με start/stop και μηχανικό κιβώτιο η μέση κατανάλωση είναι 4,3 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων στα 99 g/km, ενώ με το CVT (συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων) οι ρύποι ανεβαίνουν στα 119 g/km.[nggallery id=1847]

Στην ατμοσφαιρική του έκδοση, ο 1.2 αποδίδει 80 PS και 11,2 kgm ροπής. Καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 4,7 lt/100km και εκπέμπει 109 g. CO2 ανά km. Ο πιο οικονομικός κινητήρας είναι φυσιολογικά ο 1.5 diesel τον οποίο έχει εξελίξει η Nissan από κοινού με τη Renault. Στην έκδοση των 90 PS χρειάζεται 3,6 lt. καυσίμου ανά 100 km και εκπέμπει 95 g/km. Οι επιδόσεις ανά κινητήρα θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες.

Η έναρξη παραγωγής της ευρωπαϊκής έκδοσης του Note έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι στο εργοστάσιο του Σάντερλαντ, εκεί όπου κατασκευάζεται και το Qashqai. Ο εξοπλισμός ασφαλείας περιλαμβάνει συστήματα ειδοποίησης σε περίπτωση ακούσιας αλλαγής της λωρίδας ή ύπαρξης οχήματος στα «τυφλά» σημεία των εξωτερικών καθρεπτών, αλλά και κάμερα οπιθσοπορείας, με την εικόνα να εμφανίζεται στην οθόνη των 5,8 ιντσών.

Advertisement
Advertisement