Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η αναβίωση του Beetle GSR

Ελλάδα 0:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η αναβίωση του Beetle GSR

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η αναβίωση του Beetle GSR

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σαράντα χρόνια μετά το λανσάρισμα του περιορισμένης παραγωγής Beetle GSR, η sport και δίχρωμη έκδοση του «σκαραβαίου» επιστρέφει. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα θα παραχθεί σε 3.500 μονάδες, με την τιμή στη Γερμανία να ορίζεται στα 30.300 ευρώ. Οι παραγγελίες θα αρχίσουν τον Μάιο και στη Volkswagen ευελπιστούν ότι η ειδική έκδοση του Beetle θα… ξεπουλήσει. Για το πρώτο GSR χρειάστηκαν μόλις δύο μήνες για να πωληθούν όλα τα αντίτυπα.

Advertisement
Advertisement

Πίσω στα τέλη του 1972, ο κινητήρας 1.6 του 1303 S απέδιδε στο GSR 50 PS. Σήμερα το Beetle GSR εξοπλίζεται από το 2λιτρο TSI, στην έκδοση με τα 210 PS. Χρειάζεται 7,3 sec για να φθάσει τα 100 km/h και αγγίζει σε τελική ταχύτητα 229 km/h. Την ίδια στιγμή, η Volkswagen ανακοινώνει μέση κατανάλωση 7,3 lt/100 km. Στάνταρ είναι το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, προαιρετικά όμως μπορεί να συνδυαστεί με το DSG ίδιου αριθμού σχέσεων.[nggallery id=1744]

Το αμάξωμα είναι βαμμένο κίτρινο με το μαύρο να δημιουργεί αντίθεση στο καπό, την πίσω πόρτα, την οροφή και τους εξωτερικούς καθρέπτες. Στο πλάι υπάρχουν αυτοκόλλητα που αναγράφουν «GSR», ενώ οι προφυλακτήρες είναι δανεισμένοι από το Bettle R-Line. Η δίχρωμη πίσω αεροτομή, ο διαχύτης με τη διπλή απόληξη της εξάτμισης και οι τροχοί 19 ιντσών ολοκληρώνουν την εικόνα. Σε αντίθεση με το αυθεντικό GSR, το νέο μοντέλο μπορεί να παραγγελθεί και σε διχρωμία γκρι/μαύρου.

Στο εσωτερικό συναντάμε sport καθίσματα από το πακέτο R-Line, το σήμα «GSR» στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, κίτρινες ραφές στα καθίσματα και το τιμόνι, στο κάτω μέρος του οποίου υπάρχει το λογότυπο «R-Line» και η αρίθμηση από το 1 έως το 3.500.

Advertisement
Advertisement

Η παγκόσμια πρεμιέρα του περιορισμένης παραγωγής Beetle θα γίνει από 7 έως 18 Φεβρουαρίου στο Σικάγο και στην Ευρώπη θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο, στην έκθεση της Γενεύης.