Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Αυτή είναι η Toro Rosso STR8 (updated)

Ελλάδα 23:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή είναι η Toro Rosso STR8 (updated)

ΑΓΩΝΕΣ

Αυτή είναι η Toro Rosso STR8 (updated)

ΑΓΩΝΕΣ

Το μπαράζ τον παρουσιάσεων των νέων μονοθεσίων συνεχίστηκε με τα αποκαλυπτήρια της STR8. Το καινούριο δημιούργημα της ομάδας από τη Φαένζα, παρουσιάστηκε στη πίστα της Χερέθ ντε λα Φροντέρα στην Ισπανία. Το οδηγικό δίδυμο της ιταλικής ομάδας παρέμεινε αναλλοίωτο άρα οι Ντάνιελ Ρικιάρντο και Ζαν Ερίκ Βερν ήταν εκείνοι που τράβηξαν το κόκκινο κάλυμμα πάνω από την STR8. Το όγδοο κατά σειρά δημιούργημα της «μικρής αδερφής» της Red Bull Racing, παίρνει και φέτος ώθηση από τον V8 κινητήρα της Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Η STR8 είναι το πρώτο μονοθέσιο που δημιουργήθηκε από τη σχεδιαστική ομάδα του Λούκα Φουρμπάτο, που εντάχθηκε στο δυναμικό της Toro Rosso πριν από ένα χρόνο. Υπεύθυνος για όλο το project είναι ο Τζέιμς Κι, που από τον περασμένο Σεπτέμβριο, εκτελεί χρέη τεχνικού διευθυντή.

Για τους στόχους της ιταλικής ομάδας, βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα, μίλησε ο επικεφαλής της, Φρανζ Τοστ:  «Η Formula 1 πλησιάζει σε μία νέα εποχή, εφαλτήριο της οποίας θα είναι το 2014 και στην Toro Rosso έχουμε κάνει ήδη τις απαραίτητες αλλαγές στον οργανισμό μας, τόσο σε ότι αφορά στο εργατικό δυναμικό όσο και στις εγκαταστάσεις, ώστε να είμαστε έτοιμοι για αυτές. Πιστεύουμε πως οι αλλαγές αυτές θα μας βοηθήσουν και βραχυπρόθεσμα, σε αυτή δηλαδή τη σεζόν και με δεδομένο ότι οι Ρικιάρντο και Ζαν-Ερίκ Βερν είναι πλέον πιο έμπειροι, ξεκινάμε τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης με δικαιολογημένη αισιοδοξία». [nggallery id=1717]

Το μονοθέσιο με το No18 θα οδηγεί ο Γάλλος, στη δεύτερη σεζόν του στο μαγικό κόσμο της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού: «Η προετοιμασία για αυτή τη σεζόν αποτελεί μία εμπειρία εντελώς διαφορετική σε σχέση με πέρυσι, όπου ταξίδευα στο άγνωστο. Έπρεπε να μάθω τις περισσότερες πίστες, να κατανοήσω τόσες λεπτομέρειες σχετικά με τη Formula 1 και να προσαρμοστώ στον τρόπο εργασίας με την ομάδα. Φέτος, παρότι θα συνεχίσω να μαθαίνω καθώς αυτό δεν σταματά ποτέ, έχω τις βάσεις και θα μπορέσω να επικεντρωθώ σε συγκεκριμένα μέρη της δουλειάς. Γενικά, υπάρχει μία νέα φιλοσοφία στις τάξεις της ομάδας. Δεν θα έλεγα πως δουλεύουν όλοι πιο σκληρά αλλά ίσως προς μία πιο σωστή κατεύθυνση».

Advertisement
Advertisement

Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις του Ντάνιελ Ρικιάρντο. Ο 23χρονος Αυστραλός έχει πλέον 31 εκκινήσεις στο ενεργητικό του και ξεκινά τη χρονιά πιο έτοιμος από ποτέ: «Έχω πλέον περισσότερη αυτοπεποίθηση, τόσο ως οδηγός όσο και ως άνθρωπος. Πιστεύω περισσότερο στον εαυτό μου απ’ ότι πέρυσι. Πάντα είχα την επιθυμία και την αποφασιστικότητα να πετύχω αλλά νιώθω πλέον ακόμα πιο έτοιμος ώστε να δείξω τι αξίζω. Πέρασα το μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα στην Αυστραλία και όταν επέστρεψα στο εργοστάσιό μας στη Faenza, ένιωσα έναν αέρα αισιοδοξίας, με όλους να είναι ενθουσιασμένοι με το νέο μονοθέσιο. Ο στόχος μας φέτος είναι απλός. Να βελτιωθούμε σε σχέση με πέρυσι».
[nggallery id=1716]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)