Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το ηλεκτρικό Spark

Ελλάδα 5:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το ηλεκτρικό Spark

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το ηλεκτρικό Spark

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Νότια Κορέα και άλλες χώρες θα αρχίσει το καλοκαίρι του 2013 το Spark EV την εμπορική του πορεία. Η τιμή του στις ΗΠΑ ορίστηκε κάτω από τα 25.000 δολάρια, μετά και την έκπτωση από το κράτος. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της Chevrolet θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Λος Άντζελες, στις 28 Νοεμβρίου.

Advertisement
Advertisement

Το Spark EV δεν είναι πάντως ένα όχημα μηδενικών ρύπων, καθώς όπως το μεγαλύτερο Volt φέρει και κινητήρα εσωτερικής καύσης που συνδράμει για αύξηση της αυτονομίας. Η συνδυαστική ισχύς του συστήματος φθάνει τα 130 PS και η μέγιστη ροπή τα 55 kgm.  Παρά τα επιπλέον 254 kg των μπαταριών ιόντων λιθίου, τα 100 km/h από στάση έρχονται σε περίπου 8 sec, μία από τις κορυφαίες – αν όχι η κορυφαία επίδοση – για ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της κατηγορίας.[nggallery id=1107]

Μέσω ταχυφορτιστή, θα επιτυγχάνεται φόρτιση των μπαταριών κατά 80% σε μόλις 20 λεπτά, ενώ για την πλήρη φόρτιση σε κοινή οικιακή παροχή ρεύματος θα απαιτείται διάστημα σχεδόν 7 ωρών. Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι δύο οθόνες 7 ιντσών, με τη μία να αντικαθιστά τον παραδοσιακό πίνακα οργάνων. Το Spark EV θα εξοπλίζεται και από το MyLink, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της Chevrolet.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν φαίνεται να έχει ληφθεί απόφαση για την εισαγωγή του στην Ευρώπη.[nggallery id=1108]

Advertisement
Advertisement