Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει η ATS

Ελλάδα 4:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αναβιώνει η ATS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει η ATS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μετά από πέντε δεκαετίες απραξίας, η Automobili Turismo e Sport μπαίνει και πάλι στο παιχνίδι! Ο λόγος για την ATS μία ιταλική εταιρεία με βάση στη Μπολώνια που είχε κατασκευάσει 12 μοντέλα τη δεκαετία του 1960. Σε αυτά, ήρθε η ώρα να προσθέσουμε άλλα δύο αφού όπως ανακοινώθηκε, σύντομα θα πατήσουν δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Το βαρύ πυροβολικό είναι το 2500 GT ή καλύτερα το νέο 2500 GT αφού η πρώτη του γενιά κατασκευαζόταν από το 1962 έως το 1964. Τα κοινά στοιχεία είναι πολλά, τόσο στο σχεδιαστικό DNA του αυτοκινήτου όσο και στο εσωτερικό που έχει στιλ… ρετρό!
[nggallery id=831]
Τότε ο χωρητικότητα 2.5 λίτρων V8 που έδινε ώθηση στο συγκεκριμένο μοντέλο, προσέφερε 210 άλογα. Τώρα θα «φοράει» έναν υπέρ-τροφοδοτούμενο κινητήρα της Cosworth που θα προσφέρει 550 άλογα! Σε συνδυασμό με το πολύ χαμηλό βάρος (χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων στο σασί) που δεν θα υπερβαίνει τον τόνο, θα προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις, της τάξης των 3.3 δευτερολέπτων για επιτάχυνση 0-100 km/h!
[nggallery id=830]
Παράλληλα, η ATS που ανήκει στον Τζιανλούκα Γκρέγκις, δημιούργησε και το Sport100 που χρησιμοποιεί… κινητήρες μοτοσυκλέτας! Συγκεκριμένα, θα είναι διαθέσιμο με τις μονάδες που χρησιμοποιούνται στην R1 της Yamaha, τη CBR της Honda και της Hayabusa της Suzuki.
[nggallery id=832]
Και μη σας μπερδεύει η όψη του, μπορεί να μοιάζει με radical car αλλά είναι νόμιμο και για οδήγηση στο δρόμο. Πηγή έμπνευσης του είναι το Radical SR3 κι όπως και το 2500 GT, αναμένεται να ξεκινήσουν πωλήσεις στα τέλη του 2013.

Θέλεις να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο; Με τη Volkswagen Bank μπορείς!