Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Το νέο Toyota Auris

Ελλάδα 2:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη: Το νέο Toyota Auris

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Το νέο Toyota Auris

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τη νέα γενιά του Auris αποκάλυψε – ταυτόχρονα για την ιαπωνική και την ευρωπαϊκή αγορά – η Toyota. Παράλληλα παρουσίασε και την υβριδική έκδοση του μικρομεσαίου της οικογενειακού, η οποία εκτιμά ότι θα αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των πωλήσεων διεθνώς, ανάλογο ποσοστό με αυτό που θα κατακτήσουν οι βενζινοκίνητες και οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Auris θα έχει μήκος 4,27 m (ελαφρά μεγαλύτερο από το απερχόμενο μοντέλο), θα έχει το ίδιο πλάτος (1,76 m), θα είναι όμως κατά 55 mm πιο χαμηλό (1,46 m), με αποτέλεσμα να δείχνει πιο sport. Το μεταξόνιο παραμένει στα 2,6 m, ενώ ο όγκος του χώρου αποσκευών είναι 360 lt., ακόμη και στην υβριδική έκδοση.

Το υβριδικό Auris θα εξοπλίζεται από το γνωστό 1.8, ενώ θα υπάρχουν επίσης οι βενζινοκινητήρες 1.33 και 1.6, με τους diesel 1.4 και 2.0 να συμπληρώνουν τη γκάμα. Το 2014 θα κάνουν την εμφάνισή τους και οι νέοι πετρελαιοκινητήρες – χωρητικότητας 1,6 και 2 lt – τους οποίους θα παρέχει η BMW στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας των δύο εταιρειών.[nggallery id=327]

Σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, το νέο μικρομεσαίο οικογενειακό της Toyota δείχνει αναμφίβολα πιο γοητευτικό και λιγότερο συντηρητικό. Η στενή μάσκα, σε σχήμα «V», συνδέεται με τα φωτιστικά σώματα, ενώ ο προφυλακτήρας φιλοξενεί τη μεγάλη εισαγωγή αέρα και τους προβολείς ομίχλης στα δύο άκρα του. Χαρακτηριστική είναι η έντονη κλίση της μπροστινής κολώνας, ένα επιπλέον sport χαρακτηριστικό. Την εικόνα της… ουράς συνθέτουν το μικρό τζάμι της πέμπτης πόρτας, ο ογκώδης προφυλακτήρας και τα φώτα που εκτείνονται ως τη φαρδιά πίσω κολώνα.

Advertisement
Advertisement

Οι αλλαγές στο Auris Hybrid είναι διακριτικές και περιορίζονται στα μπλε σήματα της εταιρείας, ενώ στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το δελτίο Τύπου της Toyota, το οικολογικό μοντέλο φέρει πανοραμική γυάλινη οροφή. Η πρεμιέρα του νέου Auris θα γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου στη διεθνή έκθεση του Παρισιού, με την έναρξη των πωλήσεων να ακολουθεί στις αρχές του 2013. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο επόμενο έτος θα αποκαλυφθεί και το station wagon αμάξωμα. [nggallery id=328]