Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Hyundai Santa Fe ξανά στη μάχη

Ελλάδα 15:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Hyundai Santa Fe ξανά στη μάχη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Hyundai Santa Fe ξανά στη μάχη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Santa Fe δεν είχε την… κατάληξη του Tucson, το οποίο πέρασε στην ιστορία δίνοντας τη θέση του στο ix35. Η Hyundai διατηρεί στη γκάμα της το όνομα του μεγάλου SUV, προκειμένου να διατηρήσει το ρυθμό των πωλήσεων που καταγράφει από το 2000 έως σήμερα (πάνω από 2,5 εκατ, εκ των οποίων 350.000 στην Ευρώπη). Εκτός από τον «τίτλο», όλα τα υπόλοιπα αλλάζουν στο νέο Santa Fe. Αρχής γενομένης από την εξωτερική εμφάνιση, όπου κάνει την εμφάνισή της η σχεδιαστική φιλοσοφία «Storm Edge» της κορεάτικης εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Η εξάγωνη μάσκα, οι έντονες ακμές στους προφυλακτήρες και στο πλάι του αμαξώματος αλλά και οι μεγάλοι τροχοί, χαρίζουν δυναμική εμφάνιση και προσδίδουν χάρη στο ογκώδες αυτοκίνητο (το μήκος του φθάνει τα 4,69 μέτρα και το πλάτος τα 1,88).

Σαφώς αναβαθμισμένο δείχνει το εσωτερικό, με καλύτερης ποιότητας υλικά και προσεγμένη συναρμογή. Εντυπωσιακή η κεντρική κονσόλα με τη μεγάλη οθόνη αφής στο πάνω μέρος της, όμορφος ο πίνακας οργάνων, στο δρόμο που χάραξε το ix35. Το Santa Fe θα φέρει (προαιρετικά) και τρίτη σειρά καθισμάτων, ενώ ο χώρος των αποσκευών στην 5θέσια διάταξη της καμπίνας των επιβατών θα έχει χωρητικότητα 534 λίτρα.

Το μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη θα φέρει βελτιώσεις στο σύστημα διεύθυνσης, τις αναρτήσεις και τα φρένα, ενώ οι αναρτήσεις θα εξασφαλίζουν ευστάθεια σε υψηλές ταχύτητες. Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει έναν κινητήρα βενζίνης (τον 2.4 GDI απόδοσης 193 PS) και δύο ντίζελ με turbo μεταβλητής γεωμετρίας (το 2λιτρο με 150 PS και το 2.2 με 200 PS). Όλοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται με δικίνητες αλλά και 4×4 εκδόσεις. Το σύστημα τετρακίνησης της Hyundai μεταφέρει έως 50% της διαθέσιμης ροπής στον πίσω άξονα όταν διαπιστωθεί έλλειψη πρόσφυσης στους εμπρός τροχούς. Για… ιδιαίτερες συνθήκες, όπως λάσπη ή χιόνι, θα υπάρχει και η δυνατότητα κλειδώματος 50/50 σε ταχύτητες έως 40 km/h.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Santa Fe αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στους ελληνικούς δρόμους το ερχόμενο φθινόπωρο.

[nggallery id=14]