Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Test: Citroen C3 1,2 110 PS

Ελλάδα 10:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Test: Citroen C3 1,2 110 PS

ΔΟΚΙΜΕΣ

Test: Citroen C3 1,2 110 PS

ΔΟΚΙΜΕΣ

Το Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα, το C3 της Citroen, εμπλουτίζει τη γκάμα του και με άλλες ενδιαφέρουσες εκδόσεις που ελκύουν ακόμη περισσότερο το κοινό. Η σειρά του βενζινοκίνητου 1.2 με turbo και 110 ίππους. Το εξωτερικό σήμα κατατεθέν του είναι τα εξωτερικά προστατευτικά “airbumps”, σαν αυτά που έχει το C4 Cactus, τα οποία είναι κατασκευασμένα από εύκαμπτο υλικό και περιλαμβάνουν θύλακες αέρα, απορροφώντας τα μικρά χτυπήματα χωρίς να γίνεται ζημιά στο αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Χαρακτηριστικό στοιχείο τις προσπάθειας της Citroen να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες, είναι η δυνατότητα που προσφέρει στους πιο συντηρητικούς για αγορά του αυτοκινήτου και χωρίς τα “airbumps”. Από την άλλη πλευρά προσφέρει ταυτόχρονα και τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων αμαξώματος και οροφής, που μαζί με τα τέσσερα διαφορετικά εσωτερικά προσφέρουν τελικά μία γκάμα μερικών… δεκάδων διαφορετικών αυτοκινήτων από πλευράς εμφάνισης.

Το C3 έχει πεντάθυρο αμάξωμα, με μήκος 3,996 m, προσφέροντας άνετους χώρους για τέσσερα άτομα, που μπορούν να χωρέσουν τα πόδια και το κεφάλι τους χωρίς να αισθάνονται στριμωγμένα. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι το αυτοκίνητο έχει ένα κορυφαίο σε χωρητικότητα χώρο αποσκευών, που φτάνει τα 300 lt, διευκολύνοντας έτσι σημαντικά τη χρήση του ως μοναδικού αυτοκινήτου από μία οικογένεια, όπως συνηθίζεται συχνά στις μέρες μας για τα σούπερ μίνι.

Advertisement
Advertisement

Tο εσωτερικό χαρακτηρίζεται από μία ευχάριστη, νεανική ατμόσφαιρα, χάρη στα χρώματα και τη δυνατότητα εξατομίκευσης που προσφέρει, όπως επίσης και από μία καλή λειτουργικότητα, με επαρκείς χώρους αποθήκευσης για μικροπράγματα και εργονομική επάρκεια, κάτι που δεν ήταν στο παρελθόν ο κανόνας για τα γαλλικά αυτοκίνητα. H εικόνα του εσωτερικού είναι αρκετά προσεγμένη αισθητικά και ποιοτικά, γενικά μας άρεσε.

Η συγκεκριμένη έκδοση κινείται από τον 3κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1.2 PureTech που αποδίδει 110 ίππους και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων. Η ροπή των 20,9 kgm είναι υπεραρκετή για να κινήσει το σχετικά ελαφρύ C3 σβέλτα, ενώ έχει και ένα γοητευτικό ήχο, ακόμη και στις υψηλές στροφές. Η αραιή διάταξη του χειροκίνητου κιβωτίου με τις πέντε σχέσεις φροντίζει για την οικονομία καυσίμου (7,7 lt/100 km).

Αυτό που χαρακτηρίζει την εικόνα του C3 είναι η καλή ποιότητα κύλισης και η πολύ καλή άνεση που προσφέρει, η οποία είναι κορυφαία για την κατηγορία. Κάτι που ανταποκρίνεται στη εξαιρετική παράδοση των γαλλικών αυτοκινήτων γενικότερα και ιδιαίτερα της Citroen στον τομέα της άνεσης. Αυτό είναι προφανές ότι κάνει το αυτοκίνητο ακόμα πιο ευχάριστο και ξεκούραστο, ιδιαίτερα στις αστικές μετακινήσεις, αλλά βέβαια σημαίνει και πιο «μαλακές» ρυθμίσεις στις αναρτήσεις, που ευνοούν την αύξηση των κλίσεων στις στροφές. Το αυτοκίνητο είναι μεν ασφαλές, έχει ικανοποιητικό κράτημα και προοδευτική συμπεριφορά, αλλά δεν έχει βέβαια σπορ χαρακτήρα, ωστόσο σε κερδίζει με την ομοιογένειά του.

Advertisement

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κινητήρας: 1.199 cc
Ισχύς: 110 PS /5.500 rpm
Ροπή: 20,9 /1.750 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Χειροκίνητο 5 σχέσεων
Τελική ταχύτητα: 188 km/h
Επιτάχυνση 0-100 km: 10,4 sec
Μεικτή κατανάλωση: 7,7 lt/100 km (δοκιμής)
Εκπομπές CO2: 103 gr/km
Βάρος: 1.125 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 3.996/1.749/1.474 mm
Χώρος αποσκευών: 300 lt
Τέλη κυκλοφορίας: 101 ευρώ
Τιμή: 14.605 ευρώ

Citroen-C3-inter-tsiro-640Citroen-C3-tsiro-640

Advertisement