Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Test: Citroen C3 1.2 Puretech 110 PS EAT6

Ελλάδα 20:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Test: Citroen C3 1.2 Puretech 110 PS EAT6

ΔΟΚΙΜΕΣ

Test: Citroen C3 1.2 Puretech 110 PS EAT6

ΔΟΚΙΜΕΣ

Το Citroen C3 είναι ένα μοντέρνο αυτοκίνητο, με χαρακτήρα, που στην έκδοση που δοκιμάζουμε με τον 1200άρη PureTech κινητήρα απόδοσης 110 ίππων σε συνδυασμό με το 6άρι αυτόματο κιβώτιο EAT6, αποτελεί μία επιλογή που δεν μπορείς να αγνοήσεις.

Advertisement
Advertisement

ΔΟΚΙΜΗ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Ας ξεκινήσουμε από το «φαίνεσθαι», που εύλογα είναι το δεδομένο γερό χαρτί της μάρκας. Το Citroën C3 ξεχωρίζει με τη μοντέρνα και αισιόδοξη σχεδίασή του. Ακολουθεί τον ανανεωμένο σχεδιαστικό κώδικα της μάρκας και είναι άμεσα αναγνωρίσιμο με χαρακτηριστικά του τις  ρευστές καμπύλες, τα μυώδη φτερά και τα δυναμικά σχεδιαστικά στοιχεία. Το κοιτάς και θαρρείς πως το σχεδιαστικό τμήμα των Γάλλων το γέμισε σχήματα, δημιουργώντας ένα αρτιστίκ σύνολο που προσφέρεται σε ποικιλία χρωμάτων. Συνολικά υπάρχουν 36 διαφορετικοί χρωματικοί συνδυασμοί αμαξώματος/οροφής ώστε να βρείτε το C3 της αρέσκειάς σας.

Τα περίφημα airbumps που είναι φτιαγμένα από εύκαμπτο υλικό και περιλαμβάνουν θύλακες αέρα, απορροφώντας τα μικρά χτυπήματα χωρίς να γίνεται ζημιά στο αυτοκίνητο, είναι διακριτικά και όχι de facto αφού μπορείτε να επιλέξετε το C3 σας άνευ αυτών αν και η ταπεινή μας άποψη είναι πως αποτελούν ένα αναπόσπαστο πια στοιχείο του μήκους 3.996μ. μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Citroen-C3-2016-official-m640

Εξίσου ευχάριστο σχεδιαστικά είναι και το εσωτερικό του γαλλικού σουπερ μίνι, όπου και πάλι υπάρχουν πολλές χρωματικές επιλογές και δυνατότητα εξατομίκευσης. Η θέση οδήγησης έχει καλή ορατότητα ενώ βασικό χαρακτηριστικό είναι η ευρυχωρίας, μιας και το νέο C3 είναι μεγαλύτερο του προκατόχου του. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η εύκολη στη χρήση οθόνη αφής 7 ιντσών.

Citroen-C3-2016-official-h640

Advertisement

Γενικά το C3 παίρνει άριστα στον τομέα της εργονομίας ενώ εκτός από το ιδιαίτερο αν και μινιμάλ design, διακρίνεται και η πολύ καλή ποιότητα υλικών. Υπάρχουν πολλοί χώροι για μικροαντικείμενα και τέσσερις επιβάτες θα ταξιδέψουν με άνεση. Αρωγός στον οικογενειακό προσανατολισμό είναι και τα 300lt του χώρου αποσκευών, που όχι μόνο ξεχωρίζουν στην κατηγορία αλλά έρχονται σε τετραγωνισμένο και άκρως αξιοποιήσιμο σχήμα.

Citroen-C3-2016-official-n640

Advertisement

Η τεχνολογική φαρέτρα του μοντέλου, ειδικά στην έκδοση που είχαμε στη διάθεσή μας (αφορούσε στο τρίτο επίπεδο εξοπλισμού, το Shine), είναι υπέρ-πλήρης και περιλαμβάνει σύστημα διεύθυνσης μεταβαλλόμενης ηλεκτρικής υποβοήθησης, ESP με λειτουργιά αντιολίσθησης και Hill Assist, σύστημα ανίχνευσης πίεσης ελαστικών, περιοριστή και ρυθμιστή ταχύτητας, σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας (AFIL), σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας (Speed Limit Information), έξυπνο σύστημα προσαρμογής ταχύτητας μέσω του Ρυθμιστή ταχύτητας (Intelligent Speed Adaption), σύστημα ειδοποίησης ξεκούρασης οδηγού (Coffee Brake Alert), 6 αερόσακους (Οδηγού, Συνοδηγού, Πλαϊνούς και Οροφής), φώτα ημέρας τεχνολογίας LED, πίσω φώτα με τρισδιάστατο εφέ (3D), αυτόματος κλιματισμό, Citroen Connect NAV (Ράδιο Navigation NAC με 6 ηχεία, έγχρωμη οθόνη αφής 7″, Σύστημα Navigation 3D, Λειτουργία Mirror Screen, Bluetooth, θύρα USB και πρίζα Jack), Pack City με Κάμερα Οπισθοπορείας και Πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και πολλά άλλα.

Citroen-C3-2016-official-e640

Κι αν θέλετε και το κάτι… ακόμα παραπάνω, υπάρχουν και κάποιες προαιρετικές επιλογές όπως το σύστημα επόπτευσης νεκρής γωνίας, πανοραμική οροφή, σύστημα εισόδου και εκκίνησης κινητήρα χωρίς κλειδί, Citroen Connect Box αλλά και το ConnectedCAM Citroën το οποίο έχει μία κάμερα τοποθετημένη στον κεντρικό καθρέφτη, με ευρυγώνιο φακό 120 μοιρών, που δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να αποτυπώσει με το πάτημα ενός πλήκτρου σε φωτογραφία ή βίντεο ό,τι ενδιαφέρον. Ειδικά σε περίπτωση ατυχήματος η κάμερα αποθηκεύει αυτόματα τα δευτερόλεπτα πριν και μετά το συμβάν.

Advertisement

Citroen-C3-2016-official-o640

Πάμε όμως και στην ουσία, την κίνηση δηλαδή στο δρόμο. Οι Γάλλοι επικεντρώνονται στην άνεση και η ανάρτηση του καταδεικνύει. Η υψηλή ακαμψία του πλαισίου σε συνδυασμό με την άνεση των καθισμάτων προσφέρει σε οδηγό και επιβαίνοντες ένα πρωτόγνωρο για την κατηγορία επίπεδο άνεσης. Και παρά τη ζωντάνια του 3κύλινδρου turbo βενζινοκινητήρα 1.2 PureTech που αποδίδει 110 ίππους, εκεί είναι ο προσανατολισμός του μοντέλου. Ο πολιτισμένος σε λειτουργία αλλά και σβέλτος κινητήρας συνεργάζεται αρμονικά με το αυτόματο κιβώτιο EAT6 που εξασφαλίζει αρμονικές αλλαγές, ακόμα και σε σπορ λειτουργία. Σε ένα σετ που σε προδιαθέτει για άνετες, χαλαρές μετακινήσεις, που σε ωθεί να απολαύσεις τις διαδρομές αντί να πιέζεις στο όριο.

Citroen-C3-2016-official-g640

Αν η οδήγηση είναι ευχαρίστηση κι αν σκοπός ενός αυτοκινήτου είναι να σας μεταφέρει στον προορισμό σας με χαμόγελο και καλή διάθεση, τότε αυτό είναι το μοντέλο σας. Ιδανικό για πόλη, αρκετά για μία 4μελη οικογένεια, οικονομικό σε χρήση και πλούσια εξοπλισμένο. Και παράλληλα, προσφέρεται από τη Citroen με άτοκη χρηματοδότηση για 3 χρόνια.

Citroen-C3-2016-leaked-b640

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙKA CITROEN C3 1.2 PURETECH 110PS EAT6
Κινητήρας (cc): 1.199 cc
Ισχύς (PS/rpm): 110/5.500
Ροπή (nm/rpm): 205/1.500
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Αυτόματο 6 σχέσεων
Επιτάχυνση 0-100 km/h: 9.8 sec
Τελική ταχύτητα: 188 km/h
Μεικτή κατανάλωση:  4.9 lt/100 km
Εκπομπές CO2: 110 gr/km
Τέλη κυκλοφορίας: 107.8 ευρώ
Βάρος: 1165 kg
Διαστάσεις (Μ/Π/Υ): 3.996/1.749/1.474 mm
Χώρος αποσκευών: 300 lt
Τιμή: από 16.135€ (έκδοση Feel)
Τιμή μοντέλου δοκιμής: 17.410€ (έκδοση Shine)