Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε τη νέα BMW X3

Ελλάδα 15:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οδηγούμε τη νέα BMW X3

ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε τη νέα BMW X3

ΔΟΚΙΜΕΣ

Η 3η γενιά της BMW Χ3 έφθασε στη χώρα μας και εμείς ταξιδεύουμε επί ελληνικού εδάφους μέχρι τα Καλάβρυτα για να οδηγήσουμε το νέο μοντέλο στην επίσημη παρουσίασή του. Δείτε όλες τις πρώτες μας εντυπώσεις. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

H νέα BMW X3 έρχεται σημαντικά αναβαθμισμένη σε σχέση με την προηγούμενη σε τομείς όπως η τεχνολογία, η ασφάλεια, η απόδοση και η κατανάλωση. Σχεδιαστικά, υιοθετεί νέες και πιο στρογγυλεμένες γραμμές, αφήνοντας στο παρελθόν τα πιο κάθετα σχήματα του προηγούμενου μοντέλου, χωρίς να χάνει σε δυναμισμό. Παράλληλα είναι και μεγαλύτερη, αγγίζοντας τα 4.708 χλστ. μήκους (+56 χλστ.).

Στο εσωτερικό, η νέα BMW X3 προβάλει τον πολυτελή της χαρακτήρα και παράλληλα αφήνει έντονα να φανεί το υψηλό τεχνολογικό της υπόβαθρο. Έτσι λοιπόν υπάρχει ένας νέος ψηφιοποιημένος πίνακας οργάνων, μια μεγάλη οθόνη (10,2 ιντσών) για το σύστημα πολυμέσων ψηλά στην κονσόλα, ενώ τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι από τα καλύτερα της κατηγορίας. Πιο άνετοι από ποτέ έδειξαν και οι χώροι, με το πορτ-μπαγκάζ να αγγίζει τα 550 λίτρα.

X3 new 640 (2)

Advertisement
Advertisement

Η BMW έχει τονίσει τον εκτός δρόμου χαρακτήρα της νέας X3 χαρίζοντάς της υψηλή απόσταση από το έδαφος 204 χιλιοστών, αλλά και εφοδιάζοντάς της με μια εξελιγμένη εκδοχή της τετρακίνησης xDrive. Παράλληλα, το νέο μοντέλο είναι ελαφρύτερο έως και κατά 55 κιλά σε σχέση με πριν, ενώ διαθέτει και τέλεια κατανομή βάρους στο 50:50 ανάμεσα στον εμπρός και τον πίσω άξονα.

X3 new 640 (4)

Στους κινητήρες, η νέα BMW X3 προσφέρεται στις βενζινοκίνητες εκδόσεις xDrive20i, xDrive30i και M40i με 184, 252 και 360 ίππους αντίστοιχα, αλλά και στις diesel xDrive20d και xDrive30d με 190 και 265 ίππους. Όλες οι επιλογές διαθέτουν στάνταρ τετρακίνηση. Τιμολογιακά το κόστος ξεκινά από τα 58.130 ευρώ (βενζίνη) ή 59.900 ευρώ (diesel).

Advertisement

Δείτε αναλυτικά τις τιμές της νέας BMW X3

Οδηγώντας τη νέα BMW X3 στις διαδρομές μέχρι και πέριξ των Καλαβρύτων δεν μπορείς παρά να εντυπωσιαστείς από τη σταθερότητα που επιδεικνύει το αυτοκίνητο, την πολύ καλή άνεση και ποιότητα κύλισης από την ανάρτηση, αλλά και το δεδομένο δυναμισμό που της χαρίζει το στήσιμό της. Ακόμη και στο συνεχές στροφιλίκι η νέα X3 στρίβει με εντυπωσιακό τρόπο για SUV αυτών των διαστάσεων, γεμίζοντας με ασφάλεια τον οδηγό της. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι στο δρόμο η νέα X3 είναι αντάξια της μεγαλύτερης BMW X5.

Advertisement

X3 new1 640

Η έκδοση της νέας BMW X3 που οδηγήσαμε διέθετε τον αρχικό 2λιτρο diesel κινητήρα των 190 ίππων ισχύος και 400 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με το πολύ καλό 8τάχυτο αυτόματο Steptronic κιβώτιο, το μοτέρ αυτό μας ικανοποίησε απόλυτα με την απόδοσή του και την γενικότερη απόκρισή του στις εντολές του οδηγού. Η κατανάλωση ήταν αρκετά λογική, αφού με πολύ πίεση δεν ξεπέρασε τα 8,5 λτ./100 χλμ.

Να σημειώσουμε τέλος ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας BMW X3 είχαμε τη δυνατότητα να οδηγήσουμε και τη BMW Σειρά 6 Gran Turismo, το νέο πολυτελές μεγάλο 5πορτο κουπέ της βαυαρικής φίρμας. Το αυτοκίνητο μας εντυπωσίασε με την ποιότητα κύλισής του, την απομόνωση που προσφέρει στους επιβάτες του κατά τις μετακινήσεις τους, αλλά και την υψηλή πολυτέλεια. Οι τιμές της νέας BMW Σειρά 6 GT ξεκινούν από τα 88.570 ευρώ.

Advertisement

Series 6 GT 640