Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμή διαρκείας με το Honda HR-V 1.6 i-DTEC

Ελλάδα 6:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμή διαρκείας με το Honda HR-V 1.6 i-DTEC

ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμή διαρκείας με το Honda HR-V 1.6 i-DTEC

ΔΟΚΙΜΕΣ

Ένα από τα μοντέλα που εντάχθηκαν στο στόλο δοκιμών του NewsAuto είναι το Honda HR-V, στην έκδοση με τον 1600άρη i-DTEC κινητήρα ο οποίος «κουμπώνει» άριστα με το εν λόγω μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Ένα SUV που παρότι δεν έχει το μέγεθος του CR-V (μήκος 4294mm/πλάτος 1772mm/ύψος 1605mm) σου αποδεικνύει με την πρώτη επαφή πως πρόκειται για ένα όχημα αυξημένης χρηστικότητας.

Οι Ιάπωνες το χαρακτηρίζουν «…ευρύχωρο και ευέλικτο σαν compact MPV» και δεν υπερβάλουν. Τόσο τα 453lt του χώρου αποσκευών, όσο και οι χώροι στο εσωτερικό αλλά και το σύστημα Magic Seat, συνηγορούν στον παραπάνω χαρακτηρισμό.

Εν κινητήρας του μοντέλου δοκιμής προσφέρει 120 άλογα και χαρίζει απλόχερα 30.6 kgm ροπής από τις 2000 rpm. Συνεργάζεται αρμονικά με 6άρι μηχανικό κιβώτιο κοντών διαδρομών και επιτρέπει στο HRV να κινείται σβέλτα και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που έχεις όταν κοιτάς τη σπορ εικόνα του και αναρωτιέσαι πως θα κινείται στο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Όμορφο, ευρύχωρο, ταχύ και καλά εξοπλισμένο το ιαπωνικό μοντέλο, που στο οδηγοκεντρικό εσωτερικό του χαρίζει premium αίσθηση και έχει φορτωμένη τεχνολογική φαρέτρα.

HRV-car-a640tall

Δεν θα μπορούσε να κάνει κι άλλες επιλογές η Honda, καθώς επαναφέροντας τον τίτλο που ουσιαστικά «γέννησε» την κατηγορία των SUV πριν από 17 χρόνια, ήξερε πως ο πήχης θα ήταν εξ αρχής ψηλά.

Advertisement

Περισσότερα όταν γράψουμε και περισσότερα χιλιόμετρα με το HR-V.