Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ ΕΔ5: Εκτός αγώνα ο Loeb, σταθερά μπροστά ο Peterhansel

Ελλάδα 10:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλι Ντακάρ ΕΔ5: Εκτός αγώνα ο Loeb, σταθερά μπροστά ο Peterhansel

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ ΕΔ5: Εκτός αγώνα ο Loeb, σταθερά μπροστά ο Peterhansel

ΑΓΩΝΕΣ

Το σκληρό του πρόσωπο έδειξε για μία ακόμα ημέρα το Ράλι Ντακάρ, που στην τεσσαρακοστή του έκδοση και δέκατη στα αφιλόξενα εδάφη της Νότιας Αμερικής, αποδεικνύεται πιο απαιτητικό από ποτέ!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Μετά τον Αμερικανό Bryce Menzies και τον Ισπανό Nani Roma (αμφότεροι με MINI), εκτός μάχης τέθηκε και ο Sebastien Loeb! Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC θα πρέπει να περιμένει κι άλλο για την πρώτη του νίκη στον φημισμένο αγώνα καθώς η τύχη του γύρισε την πλάτη.

Μετά την επιτυχία στην ειδική διαδρομή της προηγούμενης ημέρας, ο Αλσατός εκκίνησε από το Σαν Χουάν δε Μαρκόνα αλλά στο δρόμο για την Αρεκίπα, είδε τις ελπίδες του να βυθίζονται στην άμμο. Καθώς το επικό ράλι διαδραματίζεται ακόμα στο Περού, η ειδική διαδρομή των 266 δυσκόλεψε πολύ του συμμετέχοντες, με τον Loeb να πέφτει σε μία μεγάλη τρύπα.

Advertisement
Advertisement

Παρότι κατάφερε με βοήθεια από άλλα οχήματα να απεγκλωβίσει το Peugeot 308DKR Maxi, αναγκάστηκε να παραδώσει τα όπλα γιατί στο συμβάν τραυματίστηκε ο συνοδηγός του, Daniel Elena. «Όταν περνούσα τα 30 km/h ούρλιαζε από τον πόνο. Ήταν αδύνατο να συνεχίσουμε», παραδέχθηκε ο Loeb.

Νικητής στην πέμπτη ειδική διαδρομή (για πρώτη φορά φέτος) ήταν ο πολύπειρος teammate του, Stephane Peterhansel. Ο Γάλλος που φέρει το παρατσούκλι «Κύριος Ντακάρ», απολαμβάνει προβάδισμα άνω της μισής ώρας στη γενική κατάταξη, με τον τέταρτο στην ΕΔ5, επίσης οδηγό της Peugeot Carlos Sainz να τον ακολουθεί.

Το Top3 της συγκεκριμένης ειδική συμπλήρωσαν τα Toyota Hilux τουBernhard ten Brinke και του νικητή του 2009, Νοτιοαφρικανού Giniel de Villiers.

Advertisement

Στις μοτοσυκλέτες ο Joan Barreda πήρε την ειδική και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Ήταν η δεύτερη νίκη του φέτος. Ο Ισπανός που βρέθηκε στα ηνία της γενικής μετά τη Stage 2 είχε χάσει πολύ έδαφος την επόμενη ημέρα λόγω λάθους στην πλοήγηση και προσπαθεί να ανακάμψει. Ο αναβάτης της Honda ήταν 10 λεπτά μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλο, τον  Matthias Walkner.

Όσο για τον Αυστριακό της KTM, έκλεισε την ημέρα με χαμόγελο καθώς κατάφερε να μειώσει στο ένα λεπτό τη διαφορά του από πρωτοπόρο γενικής, Adrian Van Beveren της Yamaha.

«Σε αυτή την ειδική είχες περισσότερα να χάσεις, παρά να κερδίσεις. Στο Dakar κάθε ειδική είναι διαφορετική και δεν είναι εύκολο να διατηρήσεις σταθερή στρατηγική», είπε ο Walkner.

Advertisement

Στα Quad την παρθενική του πρωτιά πανηγύρισε ο Nicolás Cavigliasso, που κατάφερε να επιβληθεί του πρωτοπόρου Ignacio Casale. Ο Χιλιανός οδήγησε συντηρητικά, καθώς ο βασικός του αντίπαλος, ο Ρώσος Sergei Kariakin, είχε πτώση όπου έσπασε το χέρι του. Ο Casale έχει κυριαρχήσει έως τώρα και είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη.

Στα φορτηγά ο πρώτος γενικής Eduard Nikolaev, σημείωσε και τον καλύτερο χρόνο στην ΕΔ5 με το Kamaz. Κι αυτό, παρότι το φορτηγό του βρέθηκε για αρκετή ώρα ακινητοποιημένο έχοντας σχεδόν αναποδογυρίσει. Ο  Siarhei Viazovich της MAZ ήταν δεύτερος ενώ ο Federico Villagra παραμένει δεύτερος στη γενική, αν και πλέον σχεδόν μία ώρα πίσω από τον Nikolaev.