Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

LIVE στο NewsAuto: Οι απονομές στους Παγκόσμιους Τελικούς F1 In Schools

Ελλάδα 23:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

LIVE στο NewsAuto: Οι απονομές στους Παγκόσμιους Τελικούς F1 In Schools

ΑΓΩΝΕΣ

LIVE στο NewsAuto: Οι απονομές στους Παγκόσμιους Τελικούς F1 In Schools

ΑΓΩΝΕΣ

Άλλη μία σπουδαία διοργάνωση, η 13η κατά σειρά διεξαγωγή των Παγκόσμιων Τελικών του διεθνούς STEM μαθητικού διαγωνισμού F1 in Schools, φτάνει στο τέλος της! Με την τελευταία ημέρα να περιλαμβάνει τον μεγάλο τελικό των νοκ-άουτ αγώνων και την τελετή λήξης και απονομών!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Δείτε λοιπόν LIVE από τη Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας το αποτέλεσμα των προσπαθειών των 51 ομάδων που συμμετείχαν, εκπροσωπώντας 26 χώρες!

Ανάμεσά τους και τρεις ομάδες μαθητών από την Ελλάδα, δύο ομάδες από την Κύπρο και μια ομάδα συνεργασίας με μαθητές από τις δύο χώρες, που στόχο είχαν να επαναλάβουν τις περσινές πολύ μεγάλες επιτυχίες των ομάδων μας που κέρδισαν την 1η και 7η θέση αντίστοιχα στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Σε ποιες θέσεις θα πλασαριστούν άραγε φέτος οι ομάδες μας;

Περισσότερα πατώντας play στο link που ακολουθεί!

Advertisement

Το F1 in Schools είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Formula 1 και ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEM στον κόσμο, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας. Το F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην απόκτηση εμπειρικής γνώσης και στην ανάπτυξη πολύτιμων ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών) για να κάνουν επαγγελματική καριέρα σε τομείς σχετικούς με STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) ή ακόμη και στην Formula 1. Επιπλέον, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας. Μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1, χρησιμοποιώντας CAD εργαλεία σχεδίασης σε Η/Υ, CAM εργαλεία κατασκευής σε τρεις διαστάσεις και προγράμματα αεροδυναμικής ανάλυσης σε Η/Υ. Το 80% των μαθητών που συμμετέχουν στο F1 in Schools πιστεύουν ότι τους βοηθά να αναπτύσσουν ικανότητες επικοινωνίας, να συνεργάζονται και να λειτουργούν ως ομάδα, ενώ το 66% σκέπτονται να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα στο χώρο των Τεχνολογιών, των Επιστημών ή να γίνουν Μηχανικοί. Επίσης, το 35% των συμμετεχόντων είναι μαθήτριες. Το F1 in Schools περιλαμβάνει αγώνες που διεξάγονται κάθε χρόνο σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Οι νικήτριες ομάδες εκπροσωπούν την χώρα τους σ’ ένα παγκόσμιο τελικό, που διενεργείται κάθε χρόνο στο περιθώριο ενός Grand Prix Formula 1. Στα δωδέκατα Word Finals 2016 στο Austin στις ΗΠΑ οι έλληνες μαθητές κατέκτησαν την πρώτη θέση στον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα links http://www.f1inschools.gr/ και https://www.facebook.com/f1inschoolsgreece/.