Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo

Ελλάδα 23:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo

ΝΕΑ

Video: Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo

ΝΕΑ

H νέα Σειρά 6 Gran Turismo έρχεται να προσφέρει επιπλέον στοιχεία πρακτικότητας στη μεγάλη κατηγορία αυτοκινήτων, αντικαθιστώντας την απερχόμενη 5 GT.

Advertisement
Advertisement

Kώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Σε σχέση με τη BMW Σειρά 5 GT, η νέα Σειρά 6 GT είναι μακρύτερη φθάνοντας τα 5.091 χλστ., ενώ έχει πιο χαμηλό συνολικό ύψος κατά 21 χλστ. (1.538 χλστ.) και πόρτα χώρου αποσκευών που είναι επίσης χαμηλότερη κατά 64 χλστ. σε σχέση με αυτή της «5άρας» GT.

Σχεδιαστικά, η νέα Σειρά 6 GT βασίζεται πάνω στη νεότερη σχεδιαστική φιλοσοφία της BMW και πιο συγκεκριμένα στη νέα Σειρά 5, αλλάζοντας φυσικά στο πίσω μέρος με το χατσμπακ τελείωμα της οροφής και το μεγάλο άνοιγμα της πόρτας. Στο εσωτερικό, η σχεδίαση είναι ίδια με αυτή της καμπίνας της BMW Σειρά 5, όμως αυτό που αλλάζει είναι το μεγάλο πορτ-μπαγκάζ των 610 λίτρων, που μπορεί να φθάσει τα 1.800 λίτρα με την ηλεκτρική αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Ηλεκτρική είναι και η λειτουργία της πίσω πόρτας.

Advertisement
Advertisement

Στους κινητήρες, θα δούμε τον 2λιτρο TwinPower Turbo των 258 ίππων, που συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, τον 3λιτρο 6κύλινδρο TwinPower Turbo των 340 ίππων και τον 3λιτρο turbodiesel των 265 ίππων, που προσφέρει μέση κατανάλωση μόνο από 4,9 λτ./100 χλμ. Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo θα παρουσιαστεί επίσημα μπροστά στο κοινό στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο. Οι πωλήσεις στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Δείτε το νέο μοντέλο της BMW στο βίντεο που ακολουθεί