Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι θα υιοθετεί το επόμενο Renault Clio;

Ελλάδα 7:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι θα υιοθετεί το επόμενο Renault Clio;

ΝΕΑ

Τι θα υιοθετεί το επόμενο Renault Clio;

ΝΕΑ

Στην παραγωγή από το 2012, η ​​τέταρτη γενιά του γνωστού και επιτυχημένου εμπορικά Renault Clio, θα αντικατασταθεί από ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο, το οποίο αναμένεται στην αγορά σε δύο χρόνια. Ας δούμε τι μπορεί να υιοθετεί αυτή η νέα γενιά…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο πρόεδρος της μάρκας Jean-Christophe Kugler, ανέφερε ότι το γαλλικό supermini θα επωφεληθεί από την ηλεκτροκίνηση, χωρίς να λέει ποιος ηλεκτρικός κινητήρας είναι εκείνος που θα συνεργαστεί με τη μονάδα εσωτερικής καύσης.

Παρόλα αυτά, προηγούμενες αναφορές έκαναν λόγο πως ένα ηλεκτροκίνητο Clio έχει πιθανότητες να χρησιμοποιήσει την υβριδική τεχνολογία από το νέο Scenic, χωρίς φυσικά να υιοθετεί  πλήρως το PHEV, καθώς αυτό το βήμα θα επηρέαζε περαιτέρω την τιμή του. Επιπλέον, το Clio του 2020 θα διαθέτει επίσης αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, η οποία θα αναλάβει τα φρένα, το γκάζι και το τιμόνι του αυτοκινήτου. Σε αντίθεση με το σύστημα επιπέδου 3 που εξοπλίζει το νέο Audi A8, οι οδηγοί θα πρέπει να επικεντρωθούν στο δρόμο όλη την ώρα.

Advertisement
Advertisement

Renault-clio-tsiro-640

Εκτός από την «πράσινη» τεχνολογία και την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, το όχημα της κατηγορίας Β θα έχει επίσης μερικά από τα κορυφαία χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας, ένα πιο premium εσωτερικό και ένα σύγχρονο σύστημα ψυχαγωγίας, ενώ στο εξωτερικό, επιστρατεύει τον εμπνευσμένο από το Megane φωτισμό σχήματος C στο μπροστινό μέρος.

Το μεγαλύτερο μέρος της τρέχουσας σειράς κινητήρων αναμένεται να διατηρηθεί, αν και κάποια σύνολα θα επικαιροποιηθούν και μία μονάδα που φαίνεται ότι θα επιβιώσει είναι το ντίζελ dCi 1,5 λίτρων που μοιράζεται τόσο με τη Nissan όσο και με ολόκληρη την οικογένεια της Dacia. Δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία για το πότε το επόμενης γενιάς Clio θα κάνει ντεμπούτο, αλλά είναι πιθανό ότι θα φτάσει στην αγορά το 2019.