Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι ενώνει BMW Group και η Daimler;

Ελλάδα 23:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι ενώνει BMW Group και η Daimler;

ΝΕΑ

Τι ενώνει BMW Group και η Daimler;

ΝΕΑ

Τις ξέρουμε ως δύο premium αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν κοινή καταγωγή αλλά μεγάλο ανταγωνισμό μεταξύ τους, μιας και είναι άμεσοι αντίπαλοι στον στίβο των πωλήσεων παγκοσμίως.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Κι όμως, το BMW Group και η Daimler AG αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους! Όχι, δεν έχουμε κάποια… συγχώνευση βόμβα να αποκαλύψουμε αλλά να παρουσιάσουμε τη συνεργασία των δύο πλευρών στον τομέα των υπηρεσιών βιώσιμης αστικής μετακίνησης.

Οι δύο γερμανικές εταιρίες υπέγραψαν συμφωνία για συγχώνευση των επιχειρηματικών μονάδων τους στις υπηρεσίες μετακίνησης. Μετά από σχετική εξέταση και έγκριση από τις αρμόδιες αρχές του ανταγωνισμού, το BMW Group και η Daimler AG σχεδιάζουν να συνδυάσουν και να επεκτείνουν στρατηγικά τις υπάρχουσες on-demand υπηρεσίες μετακίνησης στους τομείς CarSharing, Ride-Hailing, Parking, Charging και Multimodality. Η κάθε εταιρία θα έχει το 50% σε ένα μοντέλο κοινοπραξίας που περιλαμβάνει υπηρεσίες μετακίνησης και των δύο πλευρών. Όμως όπως μπορείτε να προβλέψετε, οι δύο εταιρείες θα διατηρήσουν την αυτονομία και ανταγωνιστικότητά τους στα προϊόντα του αυτοκινητιστικού τομέα.

Advertisement
Advertisement

Στόχος της κοινοπραξίας είναι να δημιουργηθεί ένας κορυφαίος πάροχος καινοτόμων λύσεων μετακίνησης, με σκοπό την παροχή ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος έξυπνων, άριστα συνδεδεμένων υπηρεσιών μετακίνησης, διαθέσιμων ‘με ένα κλικ’. Σε συνεργασία, οι δύο πλευρές σχεδιάζουν να αναπτύξουν το νέο επιχειρηματικό μοντέλο με βιώσιμο τρόπο και να επιτρέψουν ταχεία παγκόσμια κλιμάκωση υπηρεσιών. Η συγχώνευση αυτή θα προωθήσει την ηλεκτροκίνηση, για παράδειγμα, προσφέροντας ηλεκτρικά οχήματα μέσω CarSharing, καθώς και εύκολη πρόσβαση σε δυνατότητες φόρτισης και στάθμευσης. Σαν αποτέλεσμα, η γνωριμία αλλά και η χρήση βιώσιμων υπηρεσιών μετακίνησης θα γίνει ακόμα πιο εύκολη.

Το ισότιμο μοντέλο κοινοπραξίας είναι σχεδιασμένο για να συνδυάζει υπηρεσίες στους εξής πέντε τομείς:

1) Multimodal και on – demand mobility με moovel και ReachNow
Ευφυής και συνεχής συνδεσιμότητα μεταξύ διαφορετικών υπηρεσιών μετακίνησης – συμπεριλαμβανομένης κράτησης και πληρωμής – θα δημιουργήσει σημαντική προστιθέμενη αξία για τους χρήστες. Επίσης θα προσφέρει πιθανές λύσεις για τις προκλήσεις των αστικών, ιδιωτικών μέσων μεταφοράς.

Advertisement

2) CarSharing με Car2Go και DriveNow
Οι υπηρεσίες Car2Go και DriveNow λειτουργούν συνολικά 20.000 οχήματα σε 31 μεγάλες διεθνείς πόλεις. Το CarSharing επιτρέπει καλύτερη αξιοποίηση των οχημάτων και επομένως βοηθά στη μείωση του συνολικού αριθμού οχημάτων στις πόλεις. Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια πελάτες ήδη χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες CarSharing.

3) Ride-Hailing με mytaxi, Chauffeur Privé, Clever Taxi και Beat
Με τη μεγαλύτερη εφαρμογή ταξί στην Ευρώπη, απλά καλείτε ένα ταξί ή χρησιμοποιείτε έναν επαγγελματία οδηγό στη Γαλλία για μία βόλτα στις Γαλλικές μητροπόλεις. Συνολικά, 13 εκατομμύρια πελάτες και περίπου 140.000 οδηγοί ήδη χρησιμοποιούν τον σύγχρονο, πρακτικό και γρήγορο τρόπο του Ride-Hailing με mytaxi, Clever Taxi και Beat ή υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτου με σοφέρ Chauffeur Privé. Καινοτόμες προσφορές όπως mytaximatch, στις οποίες άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους μοιράζονται ένα ταξί με ένα κλικ, συμβάλλουν σημαντικά στη ελάφρυνση της κυκλοφορίας μέσα στις πόλεις καταργώντας πολυάριθμες ατομικές διαδρομές στα αστικά κέντρο.

Advertisement

4) Parking με ParkNow και Parkmobile Group/Parkmobile LLC
Παρκάρισμα στο δρόμο χωρίς κάρτες και μετρητά ή βοήθεια στην ανεύρεση, κράτηση και πληρωμή χώρου στάθμευσης σε πάρκινγκ. Καινοτόμες, ψηφιακές υπηρεσίες παρκαρίσματος μειώνουν το χρόνο και την οδήγηση που απαιτείται για την ανεύρεση ενός χώρου στάθμευσης. Αυτό θα μειώσει σημαντικά την κυκλοφορία, καθώς τα αυτοκίνητα που ψάχνουν για χώρους στάθμευσης αυτή τη στιγμή αποτελούν το 30% της κυκλοφορίας στο δρόμο.

5) Charging με ChargeNow και Digital Charging Solutions
Εύκολη πρόσβαση (συμπερ. τοποθεσίας, φόρτισης και πληρωμής) στο παγκοσμίως μεγαλύτερο δίκτυο σταθμών δημόσιας φόρτισης με πάνω από 143.000 σημεία φόρτισης σε όλο τον κόσμο. Σε συνδυασμό με προνόμια στάθμευσης σε πόλεις, θα υποστηρίξει την επέκταση της ηλεκτροκίνησης, βοηθώντας στη γνωριμία του κόσμου με αυτή την τεχνολογία κίνησης και την ενσωμάτωση στις ανάγκες του.