Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα βγει ή όχι Ford Fiesta RS;

Ελλάδα 2:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα βγει ή όχι Ford Fiesta RS;

ΝΕΑ

Θα βγει ή όχι Ford Fiesta RS;

ΝΕΑ

Ο επικεφαλής της Ford Performance Europe, Leo Roeks, επέλεξε να περιορίσει τα λόγια του όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ενός επικείμενου Fiesta RS τροφοδοτώντας έτσι το μυαλό των πιστών σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, ένας άλλος αξιωματούχος της Blue Oval, Amko Leenarts, ο επικεφαλής του σχεδιασμού της μάρκας για την Ευρώπη, τους έκοψε λίγο την όρεξη…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

«Δεν βλέπουμε κανένα λόγο να φέρουμε ένα ισχυρότερο Fiesta, πάνω από το ST», σχολίασε ο Leenarts. «Η απόδοση του νέου Fiesta ST είναι ήδη σε τόσο υψηλό επίπεδο ώστε ένα ισχυρότερο μοντέλο δεν είναι απαραίτητο». Αυτό σημαίνει ότι όσοι βρίσκονται στην αγορά και αναζητούν «βόμβα τσέπης» θα πρέπει να περιοριστούν στους 200 ίππους και στα 290 Nm ροπής. Έτσι, ο νέος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας EcoBoost τριών κυλίνδρων 1,5 λίτρων στέλνει τη ροπή αποκλειστικά στον μπροστινό άξονα μέσω ενός 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων.

Ford-Fiesta_RS_tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Το 0-100 km/h από στάση διαρκεί μόλις 6,5 sec και η τελική ταχύτητα στο νέο Fiesta ST προσεγγίζει τα 232 km/h. Εκτός από τους επιπλέον μύες, ο ανταγωνισμός των Renault Clio RS και Volkswagen Polo GTI, μεταξύ άλλων, επωφελείται από επιπλέον μηχανικές αναβαθμίσεις, βελτιωμένο κιτ αμαξώματος και πιο εξειδικευμένο εσωτερικό.