Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To τεχνολογικό μέλλον της Nissan

Ελλάδα 22:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To τεχνολογικό μέλλον της Nissan

ΝΕΑ

To τεχνολογικό μέλλον της Nissan

ΝΕΑ

Η ηλεκτροποίηση των οχημάτων, η αυτόνομη οδήγηση και η διασύνδεση των αυτοκινήτων αποτελούν σήμερα του κύριους τομείς έρευνας της αυτοκινητοβιομηχανίας και η Nissan σκοπεύει να παίξει κυρίαρχο ρόλο στις εξελίξεις.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Η Nissan ανακοίνωσε πως στην προσεχή έκθεση Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας θα αποκαλύψει κάποιες από τις τεχνολογίες που εξελίσσει για τα αυτοκίνητα του μέλλοντος.

Μεταξύ άλλων οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να δουν στο περίπτερο της Nissan το IMx Concept που θεωρείται πως παρουσιάζει τις σχεδιαστικές τάσεις για το επόμενο Qashqai ενώ παρουσιάζει μια νέα ηλεκτρική πλατφόρμα της εταιρίας που χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες ως μονάδες κίνησης.
Το πρωτότυπο είναι επίσης εξοπλισμένο με την νέα γενιά του συστήματος ProPilot υποβοήθησης του οδηγού με επεκταμένες δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης στο πλαίσιο των οποίων όταν το αυτοκίνητο κινείται αυτόνομα το τιμόνι κρύβεται μέσα στο ταμπλό.

Advertisement
Advertisement

Μεταξύ των υπόλοιπων εκθεμάτων στο Λας Βέγκας θα είναι το νέο Leaf καθώς και το αναβαθμισμένο Qashqai που θα επιδεικνύουν την τεχνολογία των ήδη υπάρχοντων συστημάτων ημιαυτόνομης οδήγησης.

nissan-ces-2018-26643843harpi640