Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα πάντα για τη νέα BMW X3

Ελλάδα 1:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα πάντα για τη νέα BMW X3

ΝΕΑ

Τα πάντα για τη νέα BMW X3

ΝΕΑ

H γερμανική φίρμα παρουσίασε την 3η γενιά του πολυτελούς μεσαίου SUV της. Aς δούμε τα βασικά σημεία της νέας BMW X3.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Η νέα X3 διαθέτει μια πιο στρογγυλεμένη εμφάνιση σε σχέση με την τωρινή, όντας και το πρώτο «X» μοντέλο της εταιρείας που φέρει τη νέα τριδιάστατη εμπρόσθια γρίλια της εταιρείας. Στο πίσω μέρος συναντούμε επίσης νέα 3D απεικόνιση των φώτων, αλλά και μια σπορτίφ αεροτομή. Από πλευράς διαστάσεων ξεχωρίζει το μεγαλύτερο κατά 5,5 εκατοστά μεταξόνιο, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί και η σημαντική βελτίωση στο πεδίο της αεροδυναμικής, με τον σχετικό συντελεστή να πέφτει στο cd: 0,29.

Περνώντας στο εσωτερικό, εκεί η νέα X3 έχει ένα πιο μοντέρνο ταμπλό, με αρκετές χρωμιωμένες επιφάνειες και φυσικά, την απαραίτητη οθόνη (10,2 ιντσών) για το σύστημα πολυμέσων στο κέντρο του. Ο οδηγοκεντρικός χαρακτήρας του οχήματος αποκαλύπτεται από το ελαφρύ στρέψιμο της κονσόλας προς τον οδηγό.

Advertisement
Advertisement

Στα στοιχεία πρακτικότητας του αυτοκινήτου εντάσσονται και το πίσω κάθισμα που αναδιπλώνεται μεμονωμένα σε ποσοστό 40:20:40, αλλά και το μεγάλο πορτ-μπαγκάζ των 550 λίτρων, που μπορεί να φθάσει έως και τα 1.600 λτ. χωρητικότητας με την αναδίπλωση του καθίσματος.

Στο πεδίο της τεχνολογίας η BMW εφοδιάζει τη νέα X3 με στοιχεία όπως ο ανέπαφος χειρισμός του συστήματος πολυμέσων, η στάνταρ παρουσία του συστήματος Active Protection, που προετοιμάζει τους επιβάτες για μια σύγκρουση ώστε να μειώσει τις επιπτώσεις της, αλλά και το σύστημα Προειδοποίησης Εμπρόσθιας Πρόσκρουσης.

Advertisement

Η BMW προσφέρει επίσης στη νέα X3 μια αρκετά υψηλή απόσταση από το έδαφος 20 εκατοστών, ενώ έχει βελτιστοποιηθεί και η λειτουργία της τετρακίνησης xDrive. Σημαντικό στοιχείο των οδικών της χαρακτηριστικών αποτελεί και η τέλεια κατανομή του βάρους στο 50:50 ανάμεσα στον εμπρός και τον πίσω άξονα.

Advertisement

Πλήρης είναι η γκάμα των κινητήρων της νέας BMW X3, με μοτέρ βενζίνης xDrive30i 248 ίππων και την πρώτη M X3, την M40i των 360 ίππων (3λιτρος TwinPower Turbo), που κάνει το 0-100 km/h σε μόνο 4,8 sec. Στο diesel, η xDrive20d προσφέρει 190 ίππους και 400 Nm ροπής, με μέση κατανάλωση μόνο από 5,0 lt/100 km. Η νέα X3 xDrive 30d παρέχει ακόμη περισσότερα άλογα και ροπή (265 PS και 620 Nm αντίστοιχα). Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά τέλος στο πότε θα δούμε τη νέα BMW X3 στους δρόμους, αυτό αναμένεται να γίνει μέχρι τα τέλη της χρονιάς. Η πρώτη παρουσίαση του νέου μοντέλου θα γίνει επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το ερχόμενο Φθινόπωρο.