Live Κίνηση
Περισσότερα
Suzuki Swift

Τα μυστικά της πλατφόρμας «HEARTECT» του Suzuki Swift

Ελλάδα 11:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα μυστικά της πλατφόρμας «HEARTECT» του Suzuki Swift

Suzuki Swift

Τα μυστικά της πλατφόρμας «HEARTECT» του Suzuki Swift

Suzuki Swift

Ένα από τα μεγάλα ατού του νέου Suzuki Swift είναι αναμφίβολα η νέας γενιάς πλατφόρμα στην οποία «πατάει». Αυτή ονομάζεται «HEARTECT» και έχει βοηθήσει σημαντικά στη συνολική μείωση του βάρους.

Advertisement
Advertisement

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι προσφέρει αυτή στο ιαπωνικό μοντέλο. Ξεκινώντας από τη βελτιωμένη απόδοση, καθώς είναι ελαφριά και εξαιρετικά άκαμπτη. Η ολική αναδιάρθρωση της δομής του πατώματος και της διαμόρφωσης των τμημάτων αυτού, είχε ως αποτέλεσμα την υιοθέτηση ενός πλαισίου υψηλής ακαμψίας που βελτιώνει παράλληλα την ασφάλεια κατά τη σύγκρουση και έχει μια συνεχή, ομαλή και καμπυλωτή μορφή που βοηθά στην απορρόφηση της ενέργειας. Άρα έχουμε και αυξημένα επίπεδα ασφάλειας.

Τα παραπάνω οδήγησαν στη μείωση των απαραίτητων ενισχύσεων, με αποτέλεσμα το βάρος της πλατφόρμας να είναι κατά 30 κιλά μειωμένο. Έτσι βοηθήθηκε η γενικότερη «δίαιτα» σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του Swift. Η ζυγαριά το δείχνει 120 κιλά κάτω, στα 840!

suzuki-swift-2017-g640

Advertisement
Advertisement

Προφανώς το χαμηλό βάρος του ανανεωμένου μοντέλου της Suzuki, συμβάλλει εξαιρετικά στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και επιφέρει δραστική βελτίωση στις βασικότερες των λειτουργιών του οχήματος: στην κύλιση, τις στροφές ή το φρενάρισμα.

Επίσης, η συνολική βελτιστοποίηση  του πατώματος και των μερών που προσαρτώνται σε αυτό (αντί για τη μερική εστίαση σε κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά), έχει μειώσει το θόρυβο και τις δονήσεις και έχει ευνοήσει την άνεση για τους επιβάτες. Παρότι το νέο Swift είναι 10mm μικρότερο σε μήκος από το απερχόμενο μοντέλο, έχει αυξημένο κατά 20mm μεταξόνιο. Έτσι έρχεται η αυξημένη άνεση αλλά και η αύξηση των διαστάσεων του χώρου αποσκευών κατά 25% (54lt επιπλέον, φτάνοντας τα 254).