Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σπάνια BMW M1 αξίζει την προσοχή σου…

Ελλάδα 22:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σπάνια BMW M1 αξίζει την προσοχή σου…

ΝΕΑ

Σπάνια BMW M1 αξίζει την προσοχή σου…

ΝΕΑ

Η BMW δεν έφτιαξε πολλές M1 και γι ‘αυτό κάθε φορά που ένα πολύτιμο κομμάτι εμφανίζεται στην αγορά, τείνουμε να πάρουμε ηχηρή ειδοποίηση. Αυτό το σπάνιο έργο του 1981, είναι σύμφωνα με τον πωλητή του, ένα από τα 58 M1 σε σκούρο μπλε χρώμα με μαύρο εσωτερικό και έχει καλύψει μόλις 12.874 km.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Είναι επίσης ένα από τα τελευταία M1 που βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής, με τη BMW να κατασκευάζει μόνο 453 από αυτά. Το πρώτο και πραγματικό supercar των Βαυαρών υπογράφτηκε από τον Giugiaro και εξελίχθηκε μερικώς από τη Lamborghini.

BMW-M1-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς προήλθε από τον κινητήρα των 3,5 λίτρων που παράγει 275 ίππους στις εκδόσεις δρόμου. Ο αρχικός ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ήταν σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφος που το πήρε μαζί του σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της καριέρας του, όπως η Νότια Αφρική, η Νέα Ζηλανδία, το Μεξικό, η Αριζόνα και το Μαϊάμι, εκεί όπου βρίσκεται το αυτοκίνητο.

Αυτή η BMW M1 παραμένει σε μια πλήρως αυθεντική κατάσταση, με το μοναδικό χαρακτηριστικό aftermarket στοιχείο να είναι τα ηχεία του ηχοσυστήματος από την Blaupunkt. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έρχεται επίσης με ένα πλήρες ιστορικό, συμπεριλαμβανομένων βιβλίων, εργαλείων, πινακίδων αυτοκινήτων, παλιών αυτοκόλλητων ετικετών και των αρχικών ελαστικών Pirelli P7, μεταξύ άλλων.

BMW-M1-tsiro-inter-640

Advertisement

Όπως ίσως έχετε ήδη μαντέψει, όλη αυτή η πρωτοτυπία δεν είναι φθηνή. Η τιμή για αυτό το πανέμορφο M1 κυμαίνεται γύρω στα 556.000 ευρώ στο Ebay. Αξίζει;