Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε δημοπρασία η πρώτη Alfa Romeo της ιστορίας

Ελλάδα 12:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε δημοπρασία η πρώτη Alfa Romeo της ιστορίας

ΝΕΑ

Σε δημοπρασία η πρώτη Alfa Romeo της ιστορίας

ΝΕΑ

Ένα μοναδικό κομμάτι της ιστορίας της αυτοκίνησης θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει ένας τυχερός –και πάμπλουτος– συλλέκτης αυτοκινήτων σε δημοπρασία του Οίκου RM Sotheby’s στο Φοίνιξ της Αριζόνα, αφού θα βγει στο σφυρί το πρώτο μοντέλο που κατασκεύασε ποτέ η Alfa Romeo. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το υπέρ-συλλεκτικό αυτό αυτοκίνητο είναι η περίφημη Alfa Romeo G1 του 1921, η οποία κατασκευάστηκε σε μόνο 52 μονάδες. Μάλιστα, το αυτοκίνητο της δημοπρασίας πιστεύεται ότι είναι και το μοναδικό που έχει μείνει ακέραιο και σε πλήρη κατάσταση στην εποχή μας.

Σύμφωνα με τον RM Sotheby’s, η G1 με αριθμό σασί 6018 ήταν μια από τις πρώτες που παρήχθησαν και, όταν βγήκε από το εργοστάσιο της Alfa Romeo, κατευθύνθηκε στην Αυστραλία, εκεί όπου ο πρώτος ιδιοκτήτης της δεν την μετακίνησε καθόλου μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του ’40.

Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο πωλήθηκε σε έναν νέο ιδιοκτήτη ο οποίος το χρησιμοποίησε το ελάχιστο δυνατό, μέχρι που το 1965 ένας οπαδός της Alfa Romeo που έμαθε για την ύπαρξή του, την απέκτησε εκ νέου, προχωρώντας και σε μια αναπαλαίωση κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970. Το 2000 η G1 έλαβε μια ακόμη αναπαλαίωση για να φθάσει στην πολύ καλή κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, η οποία μάλιστα την καθιστά και πλήρως λειτουργική.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι αυτή η Alfa Romeo G1 έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις και καλλιστεία παλαιών αυτοκινήτων όπως π.χ. στο Pebble Beach, κερδίζοντας μάλιστα και πολλά βραβεία.

1921-alfa-romeo-g1 640 (2)

Σε ό,τι αφορά τώρα στην τιμή που θα πιάσει στη δημοπρασία, η RM Sotheby’s δεν έχει ορίσει κάποιο ποσόν εκκίνησης, ωστόσο εκτιμάται ότι το πραγματικά μοναδικό αυτό κομμάτι της αυτοκίνησης θα πωληθεί για ένα αρκετά υψηλό ποσόν που αναμένεται να αγγίξει τα 1,3-1,4 εκατομμύρια ευρώ. Το τελικό ύψος αυτής της τιμής, θα το μάθουμε τον Ιανουάριο που θα γίνει η δημοπρασία.

Advertisement

1921-alfa-romeo-g1 640 (1)