Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προ των πυλών η BMW 8 Gran Coupe και Convertible

Ελλάδα 18:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προ των πυλών η BMW 8 Gran Coupe και Convertible

ΝΕΑ

Προ των πυλών η BMW 8 Gran Coupe και Convertible

ΝΕΑ

Η BMW πήρε πρόσφατα το περιτύλιγμα από την ολοκαίνουργια σειρά 8 οδηγώντας αρκετούς ανεξάρτητους σχεδιαστές να δημιουργήσουν τις προσδοκίες των επερχόμενων μοντέλων Convertible και Gran Coupe. Δυστυχώς όμως, οι καταχωρίσεις σχεδιασμού έχουν κατατεθεί στο Βραζιλιάνικο Εθνικό Ινστιτούτο Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Αρχικά το κάμπριο δείχνει να μοιάζει σχεδόν ταυτόσημο με το κουπέ, αλλά θα υιοθετήσει μια αναδιπλούμενη μαλακή οροφή και μια τροποποιημένη ουρά. Ενώ η εικόνα δείχνει μόνο το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, οι προηγούμενες φωτογραφίες των κατασκόπων μας φανέρωσαν πως το μοντέλο θα διαθέτει μια ξεχωριστή αισθητικά πίσω όψη με πολλά νέα στοιχεία. Το τρίτο φως φρένων θα ενσωματωθεί στην πίσω αεροτομή. Ωστόσο, η εικόνα της σειράς 8 Gran Coupe είναι πιο ενδιαφέρουσα, καθώς δεν έχουμε δει ακόμη πρωτότυπα του συγκεκριμένου μοντέλου. Το μοντέλο παραγωγής θα έχει μια ελαφρώς αναθεωρημένη εμπρόσθια όψη με οριζόντια στοιχεία στις εισόδους αέρα. Φυσικά, οι μεγαλύτερες αλλαγές συμβαίνουν πίσω από την κολόνα Α, καθώς η Gran Coupe διαθέτει εκτεταμένο μεταξόνιο και δύο πίσω πόρτες.

BMW-Gran-Cabrio-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Πολλά από το σπορ προφίλ φαίνεται να χάνονται στη μετάφραση, αλλά το μοντέλο θα έχει μια επικλινή οροφή και μια σχετικά συμπαγής καμπίνα. Ωστόσο, το συνολικό σχήμα φαίνεται να παραμένει αρκετά πιστό στο αρχικό πρωτότυπο. Οι κινητήρες θα είναι ίδιοι με τους αντίστοιχους της 8 Series Coupe. Οι επιλογές θα περιλαμβάνουν ένα 6κύλινδρο diesel TwinPower Turbo 3.0 λίτρων με 320 PS και ροπή στρέψης 680 Nm. Θα πρέπει επίσης να υπάρχει μια βενζινοκίνητη έκδοση 4,4 λίτρων, η οποία θα παράγει 530 PS και ροπή στρέψης 750 Nm.