Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο εντυπωσιακό κουπέ από τη Genesis

Ελλάδα 17:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο εντυπωσιακό κουπέ από τη Genesis

ΝΕΑ

Νέο εντυπωσιακό κουπέ από τη Genesis

ΝΕΑ

Ένα ηλεκτρικό coupe concept με άκρως εντυπωσιακή σχεδίαση και πολύ ενδιαφέρουσες τεχνικές λεπτομέρειες -τουλάχιστον από αυτά που μας αφήνει να δούμε, παρουσίασε η Genesis στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

To ηλεκτρικό δίπορτο GT, με το ανθρακονημάτινο εξωτερικό μας δείχνει τις προθέσεις της Genesis για την μελλοντική δημιουργία ενός αυτοκινήτου που θα επικεντρώνεται στην οδηγική απόλαυση, στα ουσιαστικά δηλαδή πράγματα που θα έπρεπε να προσφέρει ένα τέτοιο αυτοκίνητο, όπως δηλώνει και το λατινογενές όνομά του.

Το διάφανο καπό του επιβεβαιώνει τα παραπάνω, καθώς διακρίνουμε ανάρτηση τύπου pushrod όπως συνηθίζεται στα αγωνιστικά μονοθέσια!

Advertisement
Advertisement

Εντυπωσιακές είναι και άλλες φερόμενες τεχνολογίες του Essentia, όπως το σύστημα ασφάλειας για τις πόρτες που φέρει πέρα από αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος και αναγνώριση προσώπου, το οποίο ανοίγει και κλείνει αυτόματα τις πόρτες.

Genesis-Essentia-Concept-640-2

Ξεχωριστό είναι και το εσωτερικό, όπως θα περίμενε κανείς από ένα πρωτότυπο, με το δέρμα το αλουμίνιο και τα ανθρακονήματα να έχουν την τιμητική τους. Οι πληροφορίες για την κατάσταση του αυτοκινήτου, συνοψίζονται σε μία οθόνη 8 ιντσών πίσω από το τιμόνι. Ωστόσο από εκεί και δεξιά όλο το μεσαίο μέρος του ταμπλό είναι γεμάτο από οθόνες που παρουσιάζουν κάθε λογής άλλη πληροφορία.

Advertisement

Όσον αφορά στις επιδόσεις του πρωτότυπου η Genesis αναφέρει 373 χλμ. αυτονομίας, 0-97 χλμ./ώρα (0-60 μίλια) σε τρία περίπου δεύτερα και τελική κοντά στα 270 χλμ./ώρα.

Genesis-Essentia-Concept-640-3

Advertisement