Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Miss R: Χρειάζεται μόλις 1,8 sec για το 0-100 km/h

Ελλάδα 12:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Miss R: Χρειάζεται μόλις 1,8 sec για το 0-100 km/h

ΝΕΑ

Miss R: Χρειάζεται μόλις 1,8 sec για το 0-100 km/h

ΝΕΑ

Δεν αποτελεί απειλή απέναντι στην Tesla, ούτε θέλει να υποσκάψει τη βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιδόσεων η οποία έχει έτοιμη τη δεύτερη γενιά του Roadster, ωστόσο, ένας κατασκευαστής της Ταϊβάν υπόσχεται να δημιουργήσει ένα ηλεκτρικό όχημα ταχύτερο από το Roadster.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ονομάζεται «Miss R» και δημιουργήθηκε από την Xing Mobility, το όχημα παράγει την εκπληκτική ισχύ των 1.341 ίππων. Όπως και σε άλλα ηλεκτρικά hypercars, χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα υψηλής ισχύος σε κάθε τροχό και μπορεί να φτάσει στα 100 km/h σε 1,8 sec και τα 200 km/h σε 5,1 sec.

Advertisement
Advertisement

Στο δάπεδο της Miss R εδράζονται 4.200 κυψέλες 18.650 ιόντων λιθίου, τα ίδια δηλαδή κύτταρα που χρησιμοποιούνται και στο μοντέλο Tesla S. Ωστόσο, ενώ το Tesla Roadster υπόσχεται περίπου 1000 χλμ.αυτονομία, η Xing Mobility αναφέρει ότι η Miss R θα είναι σε θέση να ταξιδέψει μόλις 249 χλμ., με τη μπαταρία των 52 kWh.

Xing-Mobility-Miss-R-tsiro-640

Εκτός από τις τολμηρές επιταχύνσεις, ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πράγμα για την Miss R, είναι ότι εμπνέεται κυρίως από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, ως εκ τούτου, διαθέτει ένα σύνολο από ογκώδη ελαστικά τα οποία κάνουν τη διαφορά, ενώ είναι πολύ αποτελεσματικά τόσο στην πρόσφυση όσο και στην πέδηση. Η Xing Mobility σκοπεύει να αποκαλύψει ένα ολοκληρωμένο πρωτότυπο μέσα στην επόμενη χρονιά, το 2018.