Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-Benz GLC με υδρογόνο

Ελλάδα 4:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Benz GLC με υδρογόνο

ΝΕΑ

Mercedes-Benz GLC με υδρογόνο

ΝΕΑ

Είδαμε ήδη τα νέα μοντέλα Mercedes-Benz S-Class Coupe και Cabriolet, την AMG Project One, καθώς και το Concept EQ A, έτσι για να αναφέρουμε μερικά από αυτά, που παρουσιάζονται στη Φρανκφούρτη. Σαν να μην είναι αρκετά τα παραπάνω, αποκαλύφθηκε ότι μια GLC με υδρογόνο θα έρθει τελικά στη ζωή…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο της GLC βρέθηκε υποβαλλόταν πρόσφατα σε δοκιμές στο δρόμο. Σύμφωνα με το Business Insider, το συγκεκριμένο SUV πιθανότατα να τροφοδοτείται με υδρογόνο προκειμένου να κινηθεί.

Το 2016, η Mercedes πέταξε μια υπαινιγμό την υπόνοια για την πιθανή εξέλιξη ενός F-Cell GLC. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η εταιρεία δήλωσε ότι το SUV θα έχει μια συστοιχία υδρογόνου και μια ηλεκτρική μπαταρία στο σώμα του. Το F-Cell θα αναπτυχθεί μέσω μιας κοινής επιχείρησης με τη Ford. Η μονάδα αναμένεται να ωθήσει την εμβέλεια του αυτοκινήτου στα 270 μίλια. Η μπαταρία θα έχει χωρητικότητα 9 kWh και προβλέπεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Η συνδυασμένη εμβέλεια του F-Cell και της μπαταρίας θα πρέπει να κυμαίνεται περίπου στα 500 km.

Advertisement
Advertisement

Mercedes-benz-glc-f-cell-hydrogen-tsiro-640

Το δημοσίευμα σημείωσε ότι το F-Cell μπορεί να υπερηφανεύεται για μεγαλύτερη απόσταση σε αυτονομία αλλά και ταχύτερους χρόνους πλήρωσης σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα plug-in. Ενώ η εγκατάσταση είναι πιο δελεαστική από αυτή που προσφέρουν τα ηλεκτρικά οχήματα, η υποδομή για την υποστήριξη αυτοκινήτων υδρογόνου λείπει.

Τα στοιχεία από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ανέφεραν ότι υπάρχουν μόνο 39 σταθμοί υδρογόνου στη χώρα. Περίπου 35 από αυτούς βρίσκονται στην Καλιφόρνια. Από την άλλη πλευρά, η χώρα έχει ήδη 16.237 ηλεκτρικούς σταθμούς φόρτισης.