Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes Summer

Mercedes-Benz EQ concept: Το αύριο έφτασε…

Ελλάδα 6:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Benz EQ concept: Το αύριο έφτασε…

Mercedes Summer

Mercedes-Benz EQ concept: Το αύριο έφτασε…

Mercedes Summer

Στην ίδια εκδοχή που ενδεχομένως δείχνει το Project One της Mercedes-Benz, βλέπουμε το νέο EQ concept που θα εμφανιστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον επόμενο μήνα. Ενώ το αρχικό EQ που αποκαλύφθηκε πέρυσι ήταν ένα crossover, το νέο φαίνεται να παίρνει το σχήμα ενός ψηλού hatchback / μικρού CUV…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Όπως το προαναφερθέν Project One μοιάζει πολύ με το πρωτότυπο του 2014 Vision GT, το νέο EQ φαίνεται να ταυτίζεται με ένα άλλο Vision concept, το G-Code που αποκαλύφθηκε στην Κίνα πριν από ένα χρόνο. Μπορεί να είναι ένα παραπλανητικό σημάδι απλώς για να μας κρατήσουν σε αγωνία μέχρι την πραγματική αποκάλυψη.

Mercedes-benz-QE-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία δεν παρέχει καμία λεπτομέρεια σχετικά με το νέο πρωτότυπο, εκτός από το ότι λέει ότι ανήκει στην κατηγορία των compact και προειδοποιεί για την ηλεκτρική ατζέντα της Mercedes-Benz, η οποία αναγγέλθηκε από τη νεοσυσταθέντα υπομάρκα EQ EV. Η πρόσθια μάσκα που φωτίζεται με μπλε χρώμα είναι διαφορετική από αυτή που είδαμε πέρυσι, αλλά δείχνει ότι αυτό θα είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των μοντέλων EQ που θα τους κάνει να ξεχωρίζουν από τις συμβατικές Mercedes-Benz.

Mercedes-benz-QE-G-tsiro-640

Στη Φρανκφούρτη θα προστεθεί και η Smart, ενώ αναμένονται υπερπαραγωγές εκεί από τις GLC F-Cell EQ Power, S-Class Coupe και Cabriolet FL (συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων AMG). Η X-Class θα συμπληρώσει μιας ογκώδη συνοδεία περίπου 100 οχημάτων.