Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lexus: Παρούσα στις 24 Ώρες του Νίρμπουργκρινγκ

Ελλάδα 13:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Lexus: Παρούσα στις 24 Ώρες του Νίρμπουργκρινγκ

ΝΕΑ

Lexus: Παρούσα στις 24 Ώρες του Νίρμπουργκρινγκ

ΝΕΑ

Η αγωνιστική ομάδα της Toyota Gazoo Racing ανακοίνωσε και επίσημα τη φετινή συμμετοχή της στον φημισμένο 24ωρο αγώνα που θα διεξαχθεί για 46η φορά στην θρυλική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, από τις 12 έως τις 13 Μαίου.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η ιαπωνική ομάδα συμμετέχει για 12η συνεχόμενη  χρονιά στον συγκεκριμένο αγώνα, ενώ για πρώτη φορά, θα έχει στην διάθεσή της ένα ειδικά τροποποιημένο Lexus LC 500. Το ιαπωνικό κουπέ, φυσικά έχει υποστεί όλες τια απαραίτητες αλλαγές, που ορίζουν οι αγωνιστικοί κανονισμοί, ξεκινώντας από το αμάξωμα και το πλαίσιο, το οποίο θα πρέπει να είναι και πιο στιβαρό, αλλά και να μην υπερβαίνει το μάξιμουμ του βάρους. Επίσης, χωρίς να ανακοινώνει κάτι παραπάνω, το αγωνιστικό LC 500 θα διαθέτει ένα νέο αεροδυναμικό body kit, ενώ αλλαγές υπάρχουν και σε ότι αφορά το set-up των αναρτήσεων.

Lexus-LC-C2-chariatis-530

Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι η ύπαρξη μίας βελτιωμένης έκδοσης του V8 κινητήρα 2UR-GSE των 5,0 λίτρων, χωρίς όμως περισσότερες λεπτομέρειες. Οι τέσσερις οδηγοί για τον συγκεκριμένο αγώνα προέρχονται από την Ιαπωνία, ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται σε διαδικασία δοκιμών σε διάφορες πίστες ανά τον κόσμο.