Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Jaguar F-Type SVR GT4: Με αγωνιστικό προσωπείο

Ελλάδα 17:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Jaguar F-Type SVR GT4: Με αγωνιστικό προσωπείο

ΝΕΑ

Jaguar F-Type SVR GT4: Με αγωνιστικό προσωπείο

ΝΕΑ

Η Jaguar και το τμήμα Special Vehicle Operations, παρουσιάζει την αγωνιστική έκδοση της F-Type SVR, με κωδικό GT4. Το συγκεκριμένο αγωνιστικό μοντέλο θα είναι το πρώτο GT μοντέλο της βρετανικής φίρμας, μετά από σχεδόν μισό αιώνα και τις C-Type και D-Type, που είχαν κερδίσει τον φημισμένο αγώνα στο Le Mans στα τέλη της δεκαετίας του ’50.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο της Jaguar καλύπτει τους κανονισμούς της κατηγορίας GT4, με τους τεχνικούς της εταιρείας να έχουν διαμορφώσει ανάλογα τα μηχανικά μέρη της συγκεκριμένης F-Type SVR, όπως την ισχύ του υπερτροφοδοτούμενου V8 κινητήρα των 5,0 λίτρων. Η ιπποδύναμη μεταφέρεται στους πίσω τροχούς και όχι και στους τέσσερις, όπως το μοντέλο παραγωγής, ενώ διαφορετικές ρυθμίσεις έχουν δεχθεί τα φρένα, η ανάρτηση και το κιβώτιο ταχυτήτων.

jaguar-f-type-gt4-4-chariatis-530

Εξίσου ενδιαφέρον όμως είναι και το γεγονός ότι το αγωνιστικό ντεμπούτο της Jaguar F-Type SVR GT4 θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου, στην πίστα του Ούλτον, κατά την διάρκεια των Invictus Games, ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός, στο οποίο συμμετέχουν πρώην στρατιώτες με κινητικές αναπηρίες.

Advertisement

jaguar-f-type-gt4-2-chariatis-640

Στην ομάδα της Jaguar θα συμμετέχουν ο Basil Rawlinson, πρώην αλεξιπτωτιστής και νυν μηχανικός της JLR, o πρώην λοχίας της RAF, Ben Norfolk και ο Paul Vice, πρώην πεζοναύτης. Οι τρεις παραπάνω αθλητές θα συνεργαστούν με έμπειρους δρομείς όπως οι Jason Wolfe και Matthew George. Να αναφέρουμε τέλος ότι δημιουργός της ομάδας είναι ο ιδιοκτήτης της γνωστής φίρμας ένδυσης Superdry, James Holder, που αγωνιζόταν μέχρι τώρα σε βρετανικούς και ευρωπαϊκούς αγώνες με Aston Martin Vantage GT4.

Advertisement