Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υβριδικά Mustang και F150

Ελλάδα 12:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υβριδικά Mustang και F150

ΝΕΑ

Υβριδικά Mustang και F150

ΝΕΑ

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, μάθαμε για τα σχέδια της Ford περί ηλεκτρικών εκδόσεων των μοντέλων της και για την κατάργηση κάποιων «ειδικών» εκδόσεων. Ήταν θέμα χρόνου να ανακοινωθούν και κάποιες εκπλήξεις…

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Ο περιορισμός των εξόδων από το «κόψιμο» της παραγωγής για ορισμένες χώρες, όπως είναι αυτό που θα γίνει για τα Fiesta και Fiesta ST από την αγορά των ΗΠΑ, θα δώσει ανάσα στη Ford για να διοχετεύσει περισσότερους πόρους στην παραγωγή των ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων. Το νέο Team Edison που έχει ανακοινωθεί ως project από το οποίο θα προκύψουν τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα και θα απορροφήσει περισσότερα από 4,5 δις δολάρια μέσα στα επόμενα χρόνια, θα δώσει πολλά περισσότερα από μερικά πρωτότυπα.

Advertisement
Advertisement

Από τα πρώτα projects που θα απασχολήσουν το νεόκοπο τμήμα, είναι και αυτά των υβριδικών εκδόσεων των Mustang και F150. Αμφότερα τα μοντέλα της Ford στις υβριδικές τους εκδόσεις, είναι μέσα στη λίστα με τα 13 αυτοκίνητα που θα παρουσιαστούν μέσα στην επόμενη δεκαετία. Τόσο η Mustang, όσο και το ημιφορτηγό F150, δεν μπορούν να συνδυαστούν με τα υπάρχοντα υβριδικά συστήματα και θα πρέπει για τις ανάγκες τους να εξελιχτούν εκ νέου υβριδικές λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες του εκάστοτε αυτοκινήτου.

Αφενός η Mustang να έχει και τις επιδόσεις που περιμένει το κοινό της, χωρίς συμβιβασμούς, αφετέρου το F150 να παρέχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που το έχουν κάνει μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές στην κατηγορία του. Με δεδομένο το ότι και τα δύο μοντέλα έχουν μόλις πριν λίγο καιρό ανανεωθεί, οι υβριδικές τους εκδόσεις δεν αναμένεται να παρουσιαστούν νωρίτερα από το facelift της επόμενης γενιάς αυτών.

F150Hyb-boi-640