Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

IMx: Το αυτόνομο crossover της Nissan

Ελλάδα 1:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

IMx: Το αυτόνομο crossover της Nissan

ΝΕΑ

IMx: Το αυτόνομο crossover της Nissan

ΝΕΑ

Ένα ολοκαίνουργιο και πλήρως αυτόνομο crossover, το Nissan IMx, εμφανίστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο. Το IMx υιοθετεί την πλατφόρμα EV της ιαπωνικής εταιρίας και ως εκ τούτου διαθέτει μια μεγάλη καμπίνα, χαμηλό κέντρο βάρους και υπόσχεται να προσφέρει “κοφτερό χειρισμό”.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η κίνηση εξασφαλίζεται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, από τους οποίους, ο ένας κινεί τους πίσω τροχούς και ο άλλος τους εμπρός. Συνδυαστικά παρέχουν ισχύ 429 ίππους και ροπή 700 Nm επιστρατεύοντας μια μπαταρία υψηλής χωρητικότητας που προσφέρει αυτονομία πάνω από 600 km, σημαντικά περισσότερα από το νέο Nissan Leaf.

Nissan-IMx-Concept-Tokyo-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρθηκε, το πρωτότυπο περιλαμβάνει μια ενημερωμένη έκδοση του Nissan ProPILOT που επιτρέπει την πλήρη αυτονομία οδήγησης. Όταν ενεργοποιείς το σύστημα, το τιμόνι αποθηκεύεται αυτόματα στο ταμπλό και τα καθίσματα είναι σε κλίση. Μόλις απενεργοποιηθεί το ProPILOT, το τιμόνι και τα καθίσματα επιστρέφουν στις κανονικές τους θέσεις.

Nissan-IMx-Concept-Tokyo-inter-tsiro-640

Κατά το σχεδιασμό του IMx, η Nissan λέει ότι έλαβε έμπνευση από τα ιαπωνικά «ma», την αίσθηση του χώρου και του χρόνου και τη «wa», έναν όρο για την αρμονία. Ως εκ τούτου, το crossover υιοθετεί ένα καθαρό και σπορ σχεδιασμό με ένα εκτεταμένο παρμπρίζ, γυάλινη οροφή και μινιμαλιστική καμπίνα. Δεν υπάρχει καμία λέξη, για το αν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια, αν θα μπει το Nissan IMx στη γραμμή παραγωγής.