Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό και plug-in hybrid Q3 ενόψει!

Ελλάδα 8:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό και plug-in hybrid Q3 ενόψει!

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό και plug-in hybrid Q3 ενόψει!

ΝΕΑ

Σε περίπου ένα χρόνο από τώρα η Audi αναμένεται να φρεσκάρει το Q3. Όμως όπως φαίνεται, δεν θα περιοριστεί μόνο σε αισθητικές αλλαγές αλλά και σε “πράσινες” αλλαγές ουσίας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Το νέο Q3 που έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμές, πατάει στην πλατφόρμα MQB του VW Group, ενώ το μοντέλο που κυκλοφορεί τώρα στους δρόμους, στην σχεδόν 15ετίας πλατφόρμα PQ35. Αυτό θα του επιτρέψει να κερδίσει σε μέγεθος (άρα και χώρους), μειώνοντας παράλληλα το βάρος του ενώ η χρήση εκσυγχρονισμένης πλατφόρμας, εύλογα θα βοηθήσει και στη συμπεριφορά του στο δρόμο.

Στον εσωτερικό του κόσμο εκτιμάται πως θα δούμε το Audi Virtual Cockpit και κεντρική οθόνη αφής 9.2 ιντσών. Όμως αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι τι θα συμβαίνει κάτω από το καπό. Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, η γερμανική μάρκα θα προσφέρει το νέο Q3 με βενζινοκινητήρες 1.5-2.5 lt (με έκδοση RS στην κορυφή της γκάμας), ένα δίλιτρο diesel αλλά και δύο εκδόσεις με περιβαλλοντικούς προσανατολισμούς.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη αφορά plug-in hybrid εκδοχή του μοντέλου όπου ένας υπέρ-τροφοδοτούμενος 1500άρης κινητήρας θα συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα προσφέροντας συνδυασμένη ισχύ άνω των 200 αλόγων και ηλεκτρική αυτονομία 50 χιλιομέτρων.

Η δεύτερη αφορά e-tron έκδοση του Q3, δηλαδή αμιγώς ηλεκτρική. Θα αφορά μοντέλο με την κίνηση εμπρός, αυτονομία 300 χιλιομέτρων με μία φόρτιση και χρήση μπαταριών ιόντων-λιθίου 35.8 kWh.