Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Tesla αντιμετωπίζει τα ψυχρά κλίματα

Ελλάδα 15:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Tesla αντιμετωπίζει τα ψυχρά κλίματα

ΝΕΑ

Η Tesla αντιμετωπίζει τα ψυχρά κλίματα

ΝΕΑ

Η Tesla προετοιμάζεται για τους κρύους μήνες του χειμώνα προκειμένου να ανταποκριθεί αξιοπρεπώς στα ψυχρά κλίματα που επικρατούν κυρίως στην Αμερική. Για όλους τους φίλους του κρύου καιρού, η Tesla πρόσθεσε επίσης (εκτός των άλλων), πρόσφατα αλυσίδες χιονιού pewag για το Model 3.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Τα περισσότερα Tesla σε όλο τον κόσμο, έχουν ταξινομηθεί στην ηλιόλουστη πολιτεία της Καλιφόρνιας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν χιονισμένες, κρύες ορεινές περιοχές στη Golden State. Ωστόσο, υπάρχει και το βορειοδυτικό τμήμα του Ειρηνικού, ενώ ας μην ξεχνάμε και τη Νορβηγία. Παρ ‘όλα αυτά, δεν υπάρχουν τόσο πολλά Tesla σε πολλές από τις πιο κρύες περιοχές.

Τώρα που περίπου 500.000 άνθρωποι έχουν κάνει κράτηση για ένα Model 3, το Tesla Semi είναι στο δρόμο (το οποίο θα ταξιδέψει σε όλη τη χώρα και σε ολόκληρο τον Καναδά) και το επερχόμενο μοντέλο Y είναι απίστευτα δημοφιλές, είναι καιρός η αυτοκινητοβιομηχανία να εξετάσει σοβαρά την επίδραση των καιρικών στοιχείων.

Advertisement
Advertisement

Tesla-winter-tsiro-640

Σύμφωνα με την Electrek, η Tesla έχει αποκαλύψει την προθέρμανση της μπαταρίας στα οχήματά της. Τα EV είναι λιγότερο αποδοτικά στο κρύο, γεγονός που μερικές φορές σημαίνει σημαντική απώλεια εμβέλειας σε χιλιόμετρα. Αυτό επηρεάζει επίσης την ισχύ των αυτοκινήτων, την πέδηση, τον χρόνο που χρειάζεται για να φορτιστεί το όχημα και πόσο φορτίο θα δεχθεί. Η… επιτάχυνση των ηλεκτρονίων μπορεί να οδηγήσει μόνο σε θετικά αποτελέσματα.