ΝΕΑ

Η “ρετρό” Mustang του Σεΐχη! (vid)

Ελλάδα 2:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η “ρετρό” Mustang του Σεΐχη! (vid)

ΝΕΑ

Η “ρετρό” Mustang του Σεΐχη! (vid)

ΝΕΑ

Η Μέση Ανατολή είναι γνωστή για τις ακραίες υπέρ-κατασκευές αλλά και την εξαιρετική προσαρμοστικότητά της στις εκάστοτε συνθήκες, ωστόσο, αυτή η ιδιόμορφη Ford Mustang μας ξεπερνά, τόσο σαν σκέψη όσο και σαν υλοποίηση. Δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή Hussain Albagali, ενώ το συγκεκριμένο μοντέλο κατασκευάστηκε για τον Σεΐχη Hamad bin Hamdan al Nahyan, σε διάρκεια επτά μηνών παρακαλώ…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο Σεΐχης ζήτησε από την Albagali να δημιουργήσει ένα ακραίο δείγμα μιας Mustang με τετρακίνηση, βασισμένο στο φορτηγό της Ram. Μετά από συνάντηση μαζί του για να συζητήσουν το εγχείρημα, ο Albagali δημιούργησε μερικά πρωτότυπα σχέδια, τα οποία εξετάσθηκαν με σχολαστικές κριτικές.

Το έργο προχώρησε στη φάση κατασκευής και μια νέα Ford Mustang τοποθετήθηκε επάνω στο πλαίσιο ενός pickup της Ram με έναν πανίσχυρο κινητήρα Hemi V8 6,4 λίτρων. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό απαιτούσε μια σειρά τροποποιήσεων, συμπεριλαμβανομένων των νέων πρόσθιων φτερών και την κατασκευή επεκτάσεων του αμαξώματος για να εξασφαλιστεί ότι το αυτοκίνητο θα έχει μια όσο το δυνατό συνεκτική εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό, καθώς το αυτοκίνητο μοιάζει με ένα κλασικό cabrio της δεκαετίας του 1920, με εφεδρικό τροχό τοποθετημένο στην πλευρά του συνοδηγού. Φυσικά, το αυτοκίνητο απέχει πολύ από το παλιό και είναι υποχρεωμένο να γυρίζει τα κεφάλια των περαστικών χωρίς χρονοτριβή, λόγω κυρίως του τεράστιου μεγέθους του όπως επίσης και του αμαξώματος της Mustang.

Custom-Ford-Mustang-tsiro-640Custom-Ford-Mustang-construct-tsiro-640