Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Citroen αποκαλύπτει το νέο Berlingo (+vid)

Ελλάδα 5:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Citroen αποκαλύπτει το νέο Berlingo (+vid)

ΝΕΑ

Η Citroen αποκαλύπτει το νέο Berlingo (+vid)

ΝΕΑ

Σχεδιασμένο από λευκό χαρτί είναι το νέο Berlingo, το μικρό van της Citroen που υιοθετεί πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από την οικογένεια Cactus. Aς δούμε το νέο μοντέλο που παρουσιάζεται στην έκθεση της Γενεύης. Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η εξέλιξη του νέου Berlingo έγινε από κοινού με αυτή για τα Peugeot Partner και Opel Combo. Δεν πρόκειται για κάποια αναβάθμιση του υπάρχοντος μοντέλου αλλά για κάτι εντελώς νέο σε κάθε επίπεδο. Βάση του νέου μοντέλου αποτέλεσε η πλατφόρμα EMP2 του ομίλου PSA ενώ σαφείς είναι οι επιρροές από την αισθητική των crossover μοντέλων της εταιρίας.

2018-citroen-berlingo675456543rweharpi530

Όπως συνηθίζεται στην κατηγορία MPV αλλά και συνεχίζοντας την παράδοση των προκάτοχών του το νέο Berlingo θα προσφέρεται σε πληθώρα εκδόσεων καθώς και με δύο διαφορετικά μήκη αμαξώματος στα 4,4 και στα 4,75 μέτρα. Φυσικά βασικό στοιχείο αποτελούν οι μεταφορικές δυνατότητες που σαφώς ευνοούνται από το επίπεδο πάτωμα αλλά και την προσεγμένη χωροταξική διαμόρφωση που σύμφωνα με την Citroen θα εξασφαλίζει τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Η κοντή έκδοση θα προσφέρει δυνατότητα φόρτωσης αντικειμένων έως 2,7 μέτρα ενώ ο χώρος αποσκευών θα φθάνει τα 775 λίτρα. Επιπλέον θα υπάρχουν 28 θέσεις για μικροαντικείμενα θα δίνουν τη δυνατότητα αποθήκευσης 186 επιπλέον λίτρων. Στο μακρύτερο μοντέλο ο χώρος αποσκευών ανεβαίνει στα 1.050 λίτρα και το μήκος στα 3,05 μέτρα ενώ σε αυτή θα υπάρχει δυνατότητα και επταθέσιας διαμόρφωσης.

2018-citroen-berlingo675456543rweharpi640

Το Berlingo θα προσφέρεται με τον γνωστό κινητήρα βενζίνης των 1.2 λίτρων με 110 και 130 ίππους ή με έναν πετρελαιοκινητήρα 1.5 λίτρων 75, 100 και 130 ίππων ενώ θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο 8 σχέσεων.

Advertisement

Φυσικά η χρήση της νέας πλατφόρμας της PSA σημαίνει πως το Berlingo θα διαθέτει όλα τα νέα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού καθώς και την πλέον σύγχρονη τεχνολογία συνδεσιμότητας.

Copyright William Crozes @ Continental Productions

Advertisement