Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επενδύει στη Ρουμανία η Ford

Ελλάδα 9:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επενδύει στη Ρουμανία η Ford

ΝΕΑ

Επενδύει στη Ρουμανία η Ford

ΝΕΑ

Ενώ στην Ελλάδα συνεχίζουμε να διώχνουμε με κάθε τρόπο τις επενδύσεις, οι Ρουμάνοι γείτονές μας καρπώνονται των περιστάσεων και βλέπουν εταιρείες κολοσσούς να επενδύουν ακόμα περισσότερο σε αυτούς.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Τρανό παράδειγμα η Ford που όχι μόνο έχει ως γνωστόν εργοστάσιο στην Κραϊόβα αλλά ανακοίνωσε πως στη συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής θα «γεννιέται» κι άλλο ένα όχημα, που έρχεται να προστεθεί στο EcoSport και τον κινητήρα 1.0L EcoBoost.

Τι σημαίνει αυτό; Νέα επένδυση της τάξης των 200 εκατομμυρίων ευρώ (με τη συνολική επένδυση από το 2008 έως σήμερα να αγγίζει το 1.5 δις ευρώ) και 1500 νέες θέσεις εργασίας, ανεβάζοντας το ανθρώπινο δυναμικό στην Κραϊόβα στους 5.900 εργαζόμενους.

Advertisement
Advertisement

«Αυτή η νέα επένδυση προάγει την εξελισσόμενη γκάμα συναρπαστικών νέων μοντέλων μας Ευρωπαϊκής παραγωγής και συνεχίζει τη μεταμόρφωση του εργοστασίου μας στην Κραϊόβα. Η προσθήκη του δεύτερου οχήματος αποτελεί απόδειξη της λειτουργικής ευελιξίας του εργοστασίου μας στην Κραϊόβα και υποδηλώνει τις ισχυρές συνεργασίες που έχουμε με τοπικούς προμηθευτές και την κοινότητα», δήλωσε ο Steven Armstrong, Πρόεδρος και CEO, Ford Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής.

Ανάμεσα στις σημαντικές, πρόσφατες αναβαθμίσεις στη συγκεκριμένη μονάδα, είναι η εγκατάσταση περισσοτέρων των 550 ρομπότ με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης και της ποιότητας στο βαφείο, στο φανοποιείο και στα τμήματα διακόσμου και πλαισίου.

Advertisement

Η αναμενόμενη αύξηση της παραγωγής οχημάτων στην Κραϊόβα δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στις τρέχουσες συζητήσεις μεταξύ της Ford και της Ρουμανικής κυβέρνησης. Με την Ελληνική, θα συζητήσει ποτέ;