Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επαναφέρει η Audi το Α2;

Ελλάδα 13:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επαναφέρει η Audi το Α2;

ΝΕΑ

Επαναφέρει η Audi το Α2;

ΝΕΑ

Ανεξάρτητος σχεδιαστής μας δίνει τη δική του άποψη σχετικά με τις γραμμές που θα μπορούσε να ακολουθήσει η 2η γενιά του Audi A2.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Περίπου 18 χρόνια έχουν περάσει από τότε που το πρώτο A2 πέρασε στη γραμμή παραγωγής. Ωστόσο, το υψηλό κόστος παραγωγής του αυτοκινήτου αλλά και οι χαμηλές επιδόσεις του σε επίπεδο πωλήσεων ήταν οι βασικές αιτίες που η 2η γενιά του μοντέλου δεν πήρε το «πράσινο φως».

Advertisement
Advertisement

Σήμερα, ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Pino Cazzetta μας δίνει μια μικρή γεύση σχετικά με το πώς θα μπορούσε να ήταν το νέο-σύγχρονο Audi A2. H πρότασή του βασίζεται ουσιαστικά στο A2 Concept που είχε παρουσιαστεί το 2011 και μας δείχνει ένα αρκετά ελκυστικό σύνολο. Κύρια στοιχεία εδώ οι έντονες καμπύλες του αμαξώματος, η κεκλιμένη οροφή, οι μεγάλες εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου και τα πίσω φωτιστικά σώματα που διατρέχουν το πορτ μπαγκάζ σε σχήμα γραμμής.

Ο Pino Cazzetta αναφέρει ότι η σχεδιαστική του σπουδή είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από το A2 πρώτης γενιάς (μήκος 3.826, πλάτος 1.673 & ύψος 1.553 χλστ.), ενώ μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί και στον τομέα της αεροδυναμικής.

Παρόλο που η Audi δεν έχει στα άμεσα πλάνα της κατασκευή της 2ης γενιάς του A2, αν αυτό συνέβαινε, το μοντέλο παραγωγής θα βασιζόταν πάνω στην πλατφόρμα MQB A0 και η γκάμα των μηχανικών του συνόλων θα είχα σαν βάση τον 1,0 TSI βενζινοκινητήρα.