Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Honda Civic Type R με αγωνιστικές προδιαγραφές

Ελλάδα 18:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Honda Civic Type R με αγωνιστικές προδιαγραφές

ΝΕΑ

Ένα Honda Civic Type R με αγωνιστικές προδιαγραφές

ΝΕΑ

Το Honda Civic Type R μας είχε εντυπωσιάσει στην έκδοση δρόμου, ενώ η αγωνιστική του έκδοση έχει στο παλμαρέ δεκάδες νίκες και τίτλους στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (BTCC). Λίγους μήνες πριν την έναρξη του φετινού θεσμού, η Honda έκανε τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέας γενιάς Type R BTCC, που θεωρείται και πάλι ένα από τα φαβορί για τον τίτλο.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Με σκηνικό την ισπανική πίστα Parcmotor Castellolí, η εργοστασιακή ομάδα της ιαπωνικής φίρμας, Halfords Yuasa Racing, παρουσία των δύο οδηγών, Matt Neal και Dan Cammish, ξεκίνησε τις επίσημες δοκιμές εξέλιξης, ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν. Η αγωνιστική έκδοση του Honda Civic βασίζεται στη νέα γενιά του μοντέλου (FK8) και την εξέλιξη του ανέλαβε η Team Dynamics.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Honda Μεγ. Βρετανίας, David Hodgetts: «To Civic Type R ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα του Βρετανικού Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού και με την κυκλοφορία της έκδοσης FK8 ελπίζουμε να συνεχιστούν οι επιτυχίες».  Εν τω μεταξύ, ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Halfords Yuasa Racing, James Rodgers, θεωρεί ότι ο χρόνος που χρειάστηκε για την μετάβαση από την προηγούμενη στη νέα γενιά του Type άξιζε τον κόπο.

Advertisement

2018-honda-civic-typer-btcc-3-chariatis-640

Κοιτώντας τις πρώτες φωτογραφίες του Civic Type R, παρατηρούμε την mucho εμφάνιση του αμαξώματος, με κύρια χαρακτηριστικά τα μεγαλύτερα και φαρδύτερα μετατρόχια και την ευμεγέθη πίσω σταθερή αεροτομή. Η πρώτη εμφάνιση του νέου Type R θα πραγματοποιηθεί στον εναρκτήριο αγώνα της φετινής σεζόν του BTCC, στις 8 Απριλίου, στην πίστα του Brands Hatch.

Advertisement