Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με δυναμική σχεδίαση το Kia Stonic

Ελλάδα 20:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με δυναμική σχεδίαση το Kia Stonic

ΝΕΑ

Με δυναμική σχεδίαση το Kia Stonic

ΝΕΑ

Το νέο μικρό crossover μοντέλο της Kia έρχεται να τοποθετηθεί σε μια κατηγορία που αναπτύσσεται ραγδαία. Aς δούμε όλες τις πληροφορίες που αφορούν το νέο Kia Stonic.

Advertisement
Advertisement


Kώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Το νέο Kia Stonic αποτελεί τον «αδελφό» του νέου μικρού SUV Hyundai Kona, φέροντας ένα design που το εντάσσει μέσα στα πλαίσια της νεότερης σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Kia. Έτσι, ξεχωρίζουμε στοιχεία όπως το δυναμικό εμπρόσθιο τμήμα, τα μαύρα πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος με τις χαρακτηριστικές ποδιές των προφυλακτήρων, αλλά και τη διχρωμία αμαξώματος-οροφής (θα υπάρχουν 20 διαφορετικοί συνδυασμοί).

Στο εσωτερικό, η όλη σχεδίαση αντλείται από το αντίστοιχο τμήμα του εσωτερικού του νέου Kia Rio, με κάποιες μικροαλλαγές στα σχήματα, αλλά και με πιο φωτεινές επενδύσεις (ανάλογα πάντα με την έκδοση). Η γκάμα των κινητήρων αποτελείται από ατμοσφαιρικά μοτέρ βενζίνης 1,25 και 1,4 λίτρων, τον 1.000άρη turbo (T-GDI) βενζινοκινητήρα των 120 ίππων της Hyundai-Kia, αλλά και έναν 1.600άρη diesel.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, κατά τα γνωστά δεδομένα της εποχής, το νέο Stonic διαθέτει μια πλήρη γκάμα συστημάτων ασφαλείας, όπως αυτόνομη πέδηση με αναγνώριση πεζών, σύστημα προειδοποίησης αυτοκινήτου στο «τυφλό» σημείο και πολλά άλλα. Περαιτέρω στοιχεία για το νέο Kia Stonic και πιο αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά θα γνωρίζουμε πιο κοντά στο λανσάρισμά του, το οποίο στην Ευρώπη αναμένεται να ξεκινήσει στο τρίτο τετράμηνο της χρονιάς.