Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Citroen C4 Cactus ανανεώνεται

Ελλάδα 2:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Citroen C4 Cactus ανανεώνεται

ΝΕΑ

To Citroen C4 Cactus ανανεώνεται

ΝΕΑ

Η γαλλική φίρμα φρεσκάρει αισθητικά το μικρομεσαίο της crossover και το εξοπλίζει με περισσότερα τεχνολογικά στοιχεία. Ας δούμε τις αλλαγές του ανανεωμένου Citroen C4 Cactus.

Advertisement
Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Περίπου 3,5 χρόνια βρίσκεται στην αγορά το C4 Cactus και σήμερα η Citroen μας παρουσιάζει την ανανεωμένη version του, με την οποία θα επιδιώξει να συνεχίσει την πετυχημένη εμπορική της πορεία στην κατηγορία των μικρομεσαίων crossover.

Aισθητικά το μοντέλο διατηρεί τον περιπετειώδη χαρακτήρα του αλλά αποκτά ένα φρέσκο look. Το εμπρός μέρος είναι σαφώς επηρεασμένο από το νέο C3 και έτσι έχει τοποθετηθεί νέα μάσκα, ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας και έχουν γίνει μικρές τροποποιήσεις στα φωτιστικά σώματα.

Advertisement
Advertisement

Αλλαγές μεγαλύτερης έκτασης έχουν εφαρμοστεί στο πίσω τμήμα όπου το πορτ παγκάζ και ο προφυλακτήρας ακολουθούν μια νέα αισθητική. Παράλληλα, τα πλαϊνά Airbumps έχουν μικρύνει σε μέγεθος και το αμάξωμα μπορεί να λάβει 31 διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων (διαθέσιμες είναι και νέες ζάντες αλουμινίου).

Στο εσωτερικό του C4 Cactus η εικόνα παραμένει ίδια και η εταιρεία υποστηρίζει ότι έχει βελτιωθεί η άνεση των καθισμάτων. Παράλληλα στον εξοπλισμό του γαλλικού μοντέλου έχουν προστεθεί νέα συστήματα συνδεσιμότητας και ενεργητικής ασφάλειας που αναβαθμίζουν τη συνολική εικόνα (σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου και άλλα).


Advertisement

Σε μηχανικό επίπεδο τώρα, το ανανεωμένο C4 Cactus είναι το πρώτο αυτοκίνητο της γαλλικής φίρμας που εξοπλίζεται με το σύστημα αναρτήσεων «Progressive Hydraulic Cushion». Εδώ τα συμβατικά στοπ των αμορτισέρ έχουν αντικατασταθεί από υδραυλικούς μηχανισμούς και έτσι η Citroen υπόσχεται υψηλά επίπεδα άνεσης κάτω από όλες τις συνθήκες.

Για την κίνηση του μοντέλου θα φροντίζουν και πάλι τα ίδια μηχανικά σύνολα αλλά με κάποιες μικροδιαφορές. Έτσι ο 1,2 PureTech, εκτός των εκδόσεων με 82 και 110 ίππους, θα αποκτήσει και μια ισχυρότερη version με 130 άλογα και 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Επίσης, ο 1,6 BlueHDi θα διατίθεται με 100 αλλά και 120 ίππους.
Το λανσάρισμα του μοντέλου θα ξεκινήσει στην ευρωπαϊκή αγορά στις αρχές του 2018 περίπου.

Advertisement

c4cactusface640ad