Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Austin Healey με χρυσές λεπτομέρειες

Ελλάδα 22:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Austin Healey με χρυσές λεπτομέρειες

ΝΕΑ

Austin Healey με χρυσές λεπτομέρειες

ΝΕΑ

 

Advertisement
Advertisement

Οι χρυσές λεπτομέρειες θα ήταν αναμενόμενες σε κάποιο μοντέλο της Rolls Royce ή της Bentley. Το ότι τις βλέπουμε σε ένα ταπεινό Austin Healey αποτελεί στα σίγουρα έκπληξη.

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Advertisement
Advertisement

 

Το αυτοκίνητο όπως το βλέπουμε στις φωτογραφίες, έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε έκθεση αυτοκινήτου στο Λονδίνο, το 1958. Φυσικά και τράβηξε την προσοχή των επισκεπτών που δεν πίστευαν στα μάτια τους, αφού αυτού του είδους οι ιδιαιτερότητες, θεωρούνταν προνόμιο των σπάνιων και ακριβών αυτοκινήτων.

goldie-austin-healey-boi-530

Advertisement

Αυτός ήταν όμως και ο λόγος για την κατασκευή του. Η προσέλκυση της προσοχής, κάτι που η κατασκευάστρια εταιρεία, πέτυχε και με το παραπάνω μια και το μοντέλο των φωτογραφιών βγήκε έτσι ακριβώς από τη γραμμή παραγωγής.

goldie-austin-healey-15-boi-640

Advertisement

Το 1958 λοιπόν, το συγκεκριμένο Austin Healey 100-Six, κόστιζε περίπου 4 φορές παραπάνω από ένα «κοινό» αντίστοιχο. Από τότε μέχρι το 1983 είχε αλλάξει κάμποσες φορές ιδιοκτήτη, μέχρι που έφτασε στα χέρια των Bruce και Inan Phillips που αποφάσισαν να το αναπαλαιώσουν.

goldie-austin-healey-01-boi-640

Στα καταγεγραμμένα αρχεία του αυτοκινήτου φαίνεται πως η διαδικασία της αναπαλαίωσης επαναλήφθηκε το 2012 και τώρα προωθείται για δημοπρασία ως το «φανταστικότερο Austin Healey που έχει κατασκευαστεί ποτέ». Η δημοπρασία θα γίνει τον επόμενο μήνα στη Νέα Υόρκη από τον οίκο RM Sotheby’s και η τιμή που αναμένεται να φτάσει, υπολογίζεται πως θα είναι από 300 έως 470 χιλιάδες ευρώ.

Advertisement