Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκλειστικό: Πλημμυρισμένα αυτοκίνητα σαν καινούργια

Ελλάδα 16:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκλειστικό: Πλημμυρισμένα αυτοκίνητα σαν καινούργια

ΝΕΑ

Αποκλειστικό: Πλημμυρισμένα αυτοκίνητα σαν καινούργια

ΝΕΑ

Τι σχέση μπορεί να έχει η μεγάλη πλημμύρα που βίωσε η Δυτική Αττική τον περασμένο Νοέμβριο, με το χώρο των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων; Διαβάστε παρακάτω τι σκαρφίστηκαν ορισμένοι για να βγάλουν χρήματα.

Advertisement
Advertisement

Μια απίστευτη ιστορία έφτασε στα αυτιά μας τις προηγούμενες ημέρες. Βρεθήκαμε τυχαία σε ένα συνεργείο των Δυτικών Προαστίων, όπου είδαμε να γίνονται εργασίες πάνω σε αυτοκίνητο που ήταν σε εξαιρετικά κακή κατάσταση. Λάσπες μέσα στην καμπίνα, ζημιές φανοποιίας και πολλά άλλα.

Από περιέργεια ρωτήσαμε τον υπεύθυνο του service γιατί το εν λόγω όχημα βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση και η απάντηση που πήραμε αφορούσε μια νέα «μπίζνα» με μεγάλο κέρδος: «Aυτό το αυτοκίνητο είχε παρασυρθεί από την πλημμύρα στη Δυτική Αττική, αλλά ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να το φτιάξει. Πολλά από τα αυτοκίνητα που έπαθαν ζημιές αγοράστηκαν σε τιμές χώμα από ελεύθερους εμπόρους, τα επισκεύασαν με λίγα λεφτά και τώρα τα πουλάνε για μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση. Μετά από την πλημμύρα του Νοεμβρίου γύριζαν στην περιοχής της Μάνδρας μερίδα ελεύθερων εμπόρων ώστε να αγοράσουν τέτοια αυτοκίνητα σε χαμηλές τιμές».

Advertisement
Advertisement

Από τη συνέχεια της κουβέντας μάθαμε πως, αμέσως μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι ενδιαφερόμενοι έμποροι έψαχναν να αγοράσουν οχήματα (όσο το δυνατόν λιγότερες εξωτερικές ζημιές) σε τιμές ακόμη και κάτω από τα 500 ευρώ. Σε δεύτερο χρόνο και αφού είχαν επιδιορθωθεί όλα τα απαραίτητα μέρη, το αυτοκίνητο ήταν/είναι έτοιμο να βγει προς πώληση σαν μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση. Από τη συγκεκριμένη διαδικασία και ανάλογα το μοντέλο, το κέρδος μπορούσε να φτάσει ακόμη και τα 4.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, πριν προχωρήσετε σε αγορά μεταχειρισμένου, δείτε εδώ πώς να αποφύγετε τις κακοτοπιές.