Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη του πρωτότυπου ηλεκτρικού Unity One Urban

Ελλάδα 22:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη του πρωτότυπου ηλεκτρικού Unity One Urban

ΝΕΑ

Αποκάλυψη του πρωτότυπου ηλεκτρικού Unity One Urban

ΝΕΑ

Το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο σε μορφή πρωτότυπου αποκάλυψε η σουηδική startup εταιρία Unity, με το μικρό αυτοκίνητο πόλης να παρουσιάζει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως για παράδειγμα το steering by wire σύστημα που φέρει αντί του παραδοσιακού συστήματος διεύθυνσης των τροχών. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η Unity φαίνεται πως βρήκε σιγά-σιγά τους απαραίτητους πόρους για την παρουσίαση του αυτοκινήτου της το οποίο και μπορείτε να προ-παραγγείλετε μέσω του site της με τιμή κάτω από 20.000 ευρώ. Μπορεί να ακούγονται ακόμη και πολλά για ένα μοντέλο που δεν υπήρχε μέχρι χθες αλλά το αυτοκίνητο της Unity φέρει αρκετά τεχνολογικά στοιχεία που δικαιολογούν την τιμή του.

Στα της μπαταρίας το μικρό αυτοκίνητο πόλης της Unity One φέρει μία που έχει χωρητικότητα 22KWh που μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε τρεις ώρες και δέκα λεπτά από έναν οικιακό ταχυφορτιστή ενώ είναι συμβατή και με φορτιστή DC που μπορεί να προσφέρει αυτονομία 200 χλμ. με μόλις 30 λεπτά φόρτισης.

uniti-one-urban-prototype-640-2

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο της σουηδικής εταιρίας έχει τελική ταχύτητα που ανέρχεται στα 130 χλμ./ώρα και αυτό το κάνει κατάλληλο και για χρήση στον αυτοκινητόδρομο, ενώ εντυπωσιακές είναι και οι επιδόσεις του στο πρόγραμμα “Sport” αφού για την επιτάχυνση 0-80 χλμ./ώρα χρειάζονται 3,5 δευτερόλεπτα σύμφωνα με τους ανθρώπους της Unity.

H Unity αναφέρει επίσης ότι το μοντέλο της φέρει το πιο προηγμένο και διαδραστικό σύστημα Head Up Display (HUD) που έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής, ενώ όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες η οδήγησή του δεν γίνεται με παραδοσιακό τιμόνι αλλά από δύο joysticks χάρη στην τεχνολογία steering by wire: ουσιαστικά ο οδηγός ελέγχει τα joystick που δεν συνδέονται άμεσα με τους τροχούς αλλά μεταφέρουν τις εντολές του σε σερβοκινητήρες για την αλλαγή κατεύθυνσης των τροχών.

uniti-one-urban-prototype-640

Advertisement

Σε έκδοση για δύο ή για τέσσερα άτομα το ενδιαφέρον πρωτότυπο των Σουηδών είναι ένα μοντέλο που θα θέλαμε να δούμε να μπαίνει τελικά και στην παραγωγή. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το 2019 και η εταιρία δεν θα ακολουθήσει την παραδοσιακή συνταγή της αντιπροσωπείας σε κάθε χώρα. Σκοπεύει να διαθέσει το μοντέλο της μόνο online και μέσω αλυσίδων πώλησης ηλεκτρονικών ειδών!

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.

Advertisement