Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Η πρώτη εταιρεία τρισεκατομμυρίων δολαρίων

Ελλάδα 17:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η πρώτη εταιρεία τρισεκατομμυρίων δολαρίων

Men + Speed

Η πρώτη εταιρεία τρισεκατομμυρίων δολαρίων

Men + Speed

Ε ναι ποια άλλη θα ήταν; Μα φυσικά η Apple! Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο ύψους ρεκόρ την Παρασκευή, καθώς η εμφάνιση του iPhone X έχει κάνει αισθητή την παρουσία του. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Το iPhone X άρχισε να πωλείται στις 3 Νοεμβρίου. Το τηλέφωνο των 999$ από γυαλί και χάλυβα έφερε ξανά στη επιφάνεια τη φρενίτιδα που σχετίζεται με τα iPhone. Αυτό προδίδουν και οι τεράστειες ουρές που σχηματίστηκαν έξω από τα καταστήματα της Apple σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η εταιρεία πρόκειται να κατασκευάσει 30 εκατομμύρια iPhone X κατά τη διάρκεια του τρέχοντος τριμήνου, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών της Nomura Instinet. Η Apple δήλωσε ότι αναμένει έσοδα από 84 δισεκατομμύρια δολάρια έως 87 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στο 2017, σύμφωνα με την Thomson Reuters.

Τα μοντέλα της Apple iPhone 8 και 8 Plus έγιναν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τα δύο κορυφαία προϊόντα πώλησης της εταιρείας, τα οποία οδήγησαν ακόμη υψηλότερα τα αναμενόμενα κέρδη.

Advertisement
Advertisement

Τα αποτελέσματα της Apple όσον αφορά τα οικονιμικά, υπογράμμισαν την ικανότητα της εταιρείας να προωθήσει την πώληση όχι μόνο των iPhone, αλλά και όλη την γκάμα των προϊόντων της, όπως iPad, Mac και Apple Watch.

Η Apple δήλωσε ότι πούλησε 46,7 εκατομμύρια iPhone στο τέταρτο τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, αρκετά πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με την εταιρεία οικονομικών στοιχείων και αναλύσεων FactSet. Επίσης, και οι πωλήσεις των Mac και των iPad ήταν υψηλότερες από τις εκτιμήσεις των περισσότερων αναλυτών.