Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ταχύτερος ο Raikkonen στο FP3 του GP Βελγίου

Ελλάδα 21:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ταχύτερος ο Raikkonen στο FP3 του GP Βελγίου

FORMULA 1

Ταχύτερος ο Raikkonen στο FP3 του GP Βελγίου

FORMULA 1

Η φόρμα του ανανεωμένου Kimi Raikkonen συνεχίστηκε και στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Βελγίου, που αποτελεί αποτελεί τον δωδέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο οδηγός της Scuderia Ferrari που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο FP1 και ήταν δεύτερος στο FP2, επέστρεψε στην κορυφή και μάλιστα με επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ στην φημισμένη πίστα του Σπα. Αυτή υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με το οδόστρωμα βρεγμένο μετά τις καταιγίδες που είχαν προηγηθεί – χαρακτηριστικό γνώρισμα του ευμετάβλητου καιρού στην καρδιά των Αρδεννών.

Στα πρώτα στάδια της 60λεπτης διαδικασίας είδαμε να χρησιμοποιούνται τα ελαστικά ενδιάμεσων συνθηκών, όμως μετά το 20λεπτο όλοι φόρεσαν τα σλικ. Με την πολύ μαλακή γόμα οι διαφορές ήταν πολύ μικρές, με μόλις 58 χιλιοστά του δευτερολέπτου να χωρίζουν τους τρεις πρώτους. Ταχύτερος ήταν ο «Iceman», με τον teammate του στη Ferrari, Sebastian Vettel, να τον πλαισιώνει και τον Lewis Hamilton να είναι τρίτος με τη Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Όταν στο τελευταίο 20λεπτο όλοι έβαλαν την πάρα πολύ μαλακή γόμα ελαστικών, οι ισορροπίες δεν άλλαξαν – μόνο κατέβηκαν οι χρόνοι. Ο Raikkonen κατέβηκε στο εντυπωσιακό 1.43.916 και οι αντίπαλοί του δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν αυτή την επίδοση ρεκόρ, ήταν αμφότεροι ένα δέκατο του δευτερολέπτου πιο αργοί.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Spa17-FP3-Times640

Advertisement

Η μάχη της Pole Position αρχίζει στις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος.