Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Hamilton πρόλαβε τη βροχή στο FP3

Ελλάδα 20:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Hamilton πρόλαβε τη βροχή στο FP3

FORMULA 1

O Hamilton πρόλαβε τη βροχή στο FP3

FORMULA 1

Ο κλασικός βρετανικός (και το καλοκαίρι) καιρός επηρέασε την τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας. Ταχύτερη ήταν ξανά η Mercedes, αυτή τη φορά με τον Lewis Hamilton.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Με τον ουρανό βαρύ (συννεφιά, θερμοκρασία οδοστρώματος στους 21 και αέρα στους 15), όλοι έσπευσαν να καλύψουν χιλιόμετρα από νωρίς στην 60λεπτη διαδικασία που αποτέλεσε την τελευταία πρόβα πριν τη μάχη της pole position. Παρότι με τη μαλακή γόμα τα ασημί βέλη έδειχναν το δρόμο, με τους Hamilton και Valtteri Bottas να εναλλάσσονται στην κορυφή.

Ο Βρετανός ήταν ο πρώτος που κατέβηκε στο 1.28, με τον teammate του να ακολουθεί. Όταν έβαλαν την πολύ μαλακή γόμα, ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έριξε την καλύτερη επίδοση 1.28.063! Όμως η Ferrari είχε απάντηση, με τον Sebastian Vettel να κινείται σε παραπλήσιο ρυθμό – τελικά ήταν μόλις 32 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός.

Advertisement
Advertisement

Από κοντά ήταν και ο Valtteri Bottas που όμως κουβαλάει ποινή πέντε θέσεων στο grid για αλλαγή κιβωτίου. Όπως άλλωστε και ο Daniel Ricciardo της Red Bull Racing. Στο τελευταίο 20λεπτο η βροχή έκανε την εμφάνισή της και μόνο στο τέλος είχαμε δράση, με τους οδηγούς να δοκιμάζουν τα ενδιάμεσα ελαστικά της Pirelli.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP3:

GB17-FP3-Times640