Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Το κρίσιμο σταυροδρόμι για τον Ricciardo

Ελλάδα 12:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το κρίσιμο σταυροδρόμι για τον Ricciardo

FORMULA 1

Το κρίσιμο σταυροδρόμι για τον Ricciardo

FORMULA 1

Παρότι το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2018 προ των πυλών, το μυαλό πολλών μοιράζεται ανάμεσα σε φετινή πρόκληση και όσα κρύβει το μέλλον. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Daniel Ricciardo, το συμβόλαιο του οποίου με τη Red Bull Racing ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν του 2018.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Οι δύο πλευρές είναι σε διαπραγματεύσεις αλλά ακόμα δεν φέρονται να βρίσκονται κοντά στις υπογραφές. Ο 28χρονος οδηγός που έχει πέντε νίκες στο ενεργητικό του, θεωρείται το πλέον «καυτό» όνομα στο μεταγραφικό παζάρι του 2019 και δεν βιάζεται να καταλήξει στην απόφασή του. Και εξηγεί το γιατί…

«Έχω ακόμα αρκετά χρόνια συμμετοχής στο σπορ αλλά δεν είμαι πια 23/24. Ακόμα μαθαίνω πράγματα και θεωρώ πως ακόμα δεν είμαι στην καλύτερή μου φάση. Το επόμενο συμβόλαιο που θα υπογράψω ή η επόμενη επέκταση που θα κάνω, θα αφορούν λογικά τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου. Άρα το επόμενο χαρτί που θα υπογράφω, μπορεί να ενισχύσει ή να καταστρέψει τις ελπίδες μου να διεκδικήσω ένα παγκόσμιο τίτλο. Γι’ αυτό παίρνω το χρόνο μου, θέλω να δω όλες τις διαθέσιμες επιλογές», είπε ο Ricciardo στο Motorsport.com.

Advertisement
Advertisement

Με τον Max Verstappen να υπογράφει πρώτος επέκταση της υπάρχουσας συμφωνίας του με την αυστριακή ομάδα, πολλοί αμφισβήτησαν την ομαλότητα των σχέσεων του Αυστραλού με την RBR και ειδικά τον ειδικό σύμβουλο του Dietrich Mateschitz σε ότι αφορά στη Formula 1, τον Dr. Helmut Marko.

ricciardo-china17-c640

«Έχω στενή σχέση με τον Helmut Marko εδώ και 10 χρόνια. Σίγουρα νιώθω μέλος της ‘οικογένειας’. Άσχετα με το αν θα μείνω στη Red Bull για όλη μου την καριέρα ή αν κάποτε προχωρήσω, θα είμαι πολύ κοντά με πολλούς ανθρώπους σε αυτή την οικογένεια. Έχει παίξει μεγάλο ρόλο στη ζωή μου και δεν θα μπορούσα ποτέ να φύγω και να γυρίσω εντελώς σελίδα», ξεκαθάρισε ο Ricciardo.

Advertisement

Άλλωστε ως μέλος της Red Bull Junior Team έφτασε στη Formula 1, όπου μετά το «αγροτικό» του στην HRT, πέρασε δύο σεζόν στη Scuderia Toro Rosso. Το 2014 πήρε «προαγωγή» στη Red Bull Racing και με αυτή έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους οδηγούς της γενιάς του.

ricciardo-singa17-e640

Advertisement

Είναι λοιπόν περιζήτητος, θεωρητικά θα μπορούσε να βρει θέση το 2019 σε οποιαδήποτε από τις άλλες ομάδες αλλά δεδομένων όσων προανέφερε, το επόμενο συμβόλαιό του δεν θα είναι προσωρινή λύση.

«Αμφιβάλλω αν θα υπογράψω μονοετές συμβόλαιο. Πιθανότατα θα είναι πολυετής συμφωνία, δύο ή και περισσότερων ετών. Θέλω λοιπόν να εξασφαλίσω πως από πλευράς επιπέδου ανταγωνιστικότητας, θα είμαι στη σωστή ομάδα», ξεκαθάρισε ο Ricciardo.

Πάντως από την πλευρά της, η RBR έχει πολλάκις εκφράσει την επιθυμία της να συνεχιστεί η συνεργασία αυτή.

Advertisement