Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Και το 2018 στη Mercedes o Bottas

Ελλάδα 11:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και το 2018 στη Mercedes o Bottas

FORMULA 1

Και το 2018 στη Mercedes o Bottas

FORMULA 1

Οδηγός της Mercedes AMG Petronas θα είναι και την επόμενη αγωνιστική σεζόν του μαγικού κόσμου της Formula 1 ο Valtteri Bottas. Η γερμανική ομάδα επέκτεινε το συμβόλαιό του για έναν ακόμα χρόνο, πράγμα που επίσης έχει τη σημασία του αφού έτσι κρατάει όλα τα χαρτιά της ανοιχτά ενόψει 2019, μιας και στο τέλος του 2018 λήγει και το συμβόλαιο του Lewis Hamilton.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η παραμονή του 28χρονου ήταν σχεδόν δεδομένη, αφού με τις έως τώρα εμφανίσεις του έχει πείσει τη διοίκηση της Mercedes. Στην παρθενική σεζόν του στα ασημί βέλη και πρώτη σε επίπεδο πρωταθλητισμού αφού η προηγούμενη ομάδα του, η Williams, μαχόταν πιο πίσω, ο Bottas έχει δείξει πολύ θετικά δείγματα.

Έχει πάρει δύο νίκες, στα Grand Prix Ρωσίας και Αυστρίας, μία pole position και συνολικά έχει ανέβει στο βάθρο 9 φορές στους πρώτους 13 αγώνες της σεζόν. Με 197 πόντους στο ενεργητικό του, είναι τρίτος στη βαθμολογία των οδηγών. Έχει λοιπόν «κερδίσει» το νέο συμβόλαιο.

Advertisement
Advertisement

«Δώσαμε μία μεγάλη πρόκληση φέτος στον Valtteri. Να ενταχθεί στην ομάδα μας την τελευταία στιγμή, να βρεθεί να μάχεται στην κορυφή και να είναι teammate με τον καλύτερο οδηγό στο σπορ. Με δεδομένα αυτά, θεωρώ τα αποτελέσματά του εντυπωσιακά. Είχε πιο πολλές καλές στιγμές από δύσκολες και οι νίκες του σε Ρωσία και Αυστρία αποτελούν τα  highlight της έως τώρα παρουσίας του. Βάσει των ισορροπημένων εμφανίσεων του και της συνεχούς βελτίωσής του, ήταν εύλογο να συνεχίσουμε μαζί του και το 2018», σχολίασε ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff.

Το ρόλο της έπαιξε και η καλή συνεργασία που έχει με τον teammate του και τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Lewis Hamilton. Πράγμα που επιβεβαίωσε και ο Wolff: «Ένα επιπλέον μπόνους είναι ο σεβασμός και η αγωνιστική άμιλλα που υπάρχει ανάμεσα στους δύο οδηγούς μας. Η χημεία τους αποδίδει και αυτό είναι ακριβώς ότι χρειαζόμαστε στη μάχη με τους αντιπάλους μας».

Advertisement

Όσο για τον Bottas, δεν μπορούσε να κρύβει την ικανοποίησή του από την εξέλιξη των πραγμάτων: «Είναι τιμή μου και νιώθω υπερήφανος που θα συνεχίσω να συνεργάζομαι και το 2018 με τη Mercedes. Μαζί βελτιωνόμαστε μέρα με την μέρα και συνεχίζοντας την καλή δουλειά, θεωρώ πως ο ουρανός είναι το όριο. Από τον Ιανουάριο που εντάχθηκα στην ομάδα, έχω απολαύσει κάθε μέρα. Έχω μάθει πολλά και εξελίχθηκα ήδη πολύ ως οδηγός. Και ήδη έχω απολαύσει κάποιες πολύ όμορφες στιγμές φέτος, που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Καλή είναι και η συνεργασία μου με τον Lewis και απολαμβάνω το σεβασμό που έχει ο ένας για τον άλλο και τη θέληση να πιέσουμε μαζί την ομάδα για να πάει ακόμα πιο μπροστά. Όταν με προσέλαβαν για τη σεζόν του 2017, μου έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, πίστεψαν στις ικανότητές μου. Το συμβόλαιο για το 2018 σημαίνει πως το άξιζα. Όμως πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και ακόμα δεν έχω δείξει το εύρος των δυνατοτήτων μου».

bottas-russia17-putin640

Advertisement